• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wenger rechtuit: "Engelse spelers worden meesters van de schwalbe"

  Wenger vindt dat schwalbe's uit het voetbal moeten verdwijnen.

  Arsenal-trainer Arsène Wenger is resoluut tegen fopduiken in voetbal. Tottenham-coach Mauricio Pochettino vertelde eerder deze week dat je tegenstander misleiden erbij hoort. "Duiken moet uit het voetbal", vindt Wenger.

  "Engelse spelers hebben de fopduik snel opgepikt"

  Afgelopen zondag speelde Tottenham 2-2 gelijk op het veld van Liverpool. Tijdens de wedstrijd pakte Dele Alli geel voor een schwalbe, ook Kane ging makkelijk liggen bij de penaltyfase in de slotminuten van de wedstrijd. Eerder deze week verdedigde Pochettino zijn spelers. "De tegenstander misleiden is een deel van het voetbal", klonk het.

  Arsenal-coach Wenger reageerde vandaag tijdens een persconferentie op het gebeuren. "We moeten duiken uit het voetbal krijgen. Ik herinner me nog dat er veel buitenlandse spelers geneigd waren zich te laten vallen, maar ik moet toegeven dat de Engelse spelers het ook snel hebben opgepikt. Ze worden er zelfs meesters in", zei de Fransman.

  "Ik moedig mijn spelers niet aan om te duiken"

  Voor Dele Alli was het zijn 3e gele kaart uit zijn carrière voor een schwalbe. Volgens Wenger is er een dunne lijn tussen wat mag en niet mag.

  "Ik moedig mijn spelers niet aan om te duiken. Soms wil je dat dat je spelers intelligent zijn en zij gaan dan de regels een beetje aftasten. Hoe ver ze kunnen gaan? Dat beslist de scheidsrechter. Wat voor hen niet gemakkelijk is als je de fase op volle snelheid bekijkt."

  "Toen ik voor het eerst arriveerde in Engeland hadden ze een goede regel. Wanneer de aanvaller een bal weg van doel tikte en dan op de doelman afging, kreeg die geen penalty. Omdat hij enkel en alleen uit was op een penalty. Tegenwoordig is dat vaak het geval, maar wordt er wel gefloten", besluit Wenger.

  Zaterdag om 14.30 uur staan Arsenal en Tottenham tegenover elkaar in de Premier League.

  Ook Gary Lineker is tegen schwalbe's: