• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vormer na Gouden Schoen: "Ik zit op mijn plek in Brugge"

  Vormer volgt zijn ex-ploegmaat José Izquierdo op.

  Gisterenavond heeft Ruud Vormer de 64e Gouden Schoen in ontvangst genomen. Hij is de derde Nederlander die de prijs wint, na Johan Boskamp (1975) en Rob Rensenbrink (1976). "Fantastisch. Een beter gevoel bestaat niet", vertelt de middenvelder van Club Brugge.

  Ruud Vormer volgt zijn ex-ploegmaat José Izquierdo op als Gouden Schoen. De Nederlander was enorm tevreden met de erkenning. "Een beter gevoel bestaat niet. Een Gouden Schoen in België is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als Hollander."

  "Je bent er heel erg mee bezig, je schat je kansen heel hoog in omdat de andere jongens wat minder waren. Maar het moet toch nog even gezegd worden en je moet er toch maar mee staan", zegt de 29-jarige middenvelder.

  "Ik denk dat ik de afgelopen 2 jaar een goed niveau haal en dat wordt nu eindelijk beloond. Of het nog beter kan weet ik niet, maar ik ga het wel proberen."

  Met Vormer gaat de Gouden Schoen dit jaar naar een ploegspeler. "Ik ben geen "wauw-speler". Ik probeer er voor het team te staan en belangrijk te zijn met mijn goals en assists. Meer kan ik niet doen, ik ga geen 8 man voorbij dribbelen."

  "Toen ik bij Feyenoord op de bank zat, had ik nooit verwacht dat ik de beste speler in België zou worden, helemaal niemand verwachtte dat. Na mijn transfer van Feyenoord naar Brugge weet je ook nog niet of je gaat spelen, maar gelukkig zag Michel Preud'homme mij in een heel andere rol, als nummer 8. Dat heeft fantastisch uitgepakt."

  Bekervoetbal tegen Standard

  Of Vormer na dit seizoen nog bij Brugge blijft, is nog niet zeker, maar hij voelt zich er wel prima. "Ik zit goed bij Brugge. Het hangt van Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe af, maar ik zit op mijn plek hier. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren in het voetbal. Alles kan, maar tot nu toe zit ik hier goed."

  Vandaag moet Club Brugge 3 doelpunten zien op te halen tegen Standard. "Het wordt een hele lastige klus, maar alles kan, zeker thuis. Ik ga nu gewoon naar huis en probeer wat te slapen, al zal dat niet zo goed gaan. Morgen gewoon "vol gas", dat gaan we zeker doen", besloot Vormer gisterenavond.

  Bekijk het interview met Vormer:

  Video player inladen ...

  Tweet Club Brugge