• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal: "Ik liet Vormer debuteren. Ik zag het dus wel goed"

  Louis van Gaal tussen Birgit Van Mol en "Ruudje" Vormer.

  Louis van Gaal heeft Ruud Vormer in Paleis 12 in Brussel de Gouden Schoen overhandigd. De Nederlandse succescoach was geheel zichzelf in een speech die hij live op tv gaf.

  Louis van Gaal was als "special guest" opgetrommeld tijdens de rechtstreekse televisie-uitzending van VTM. Voor Vormer was de blijde intrede van Van Gaal een volslagen verrassing.

  "Ruud, ik zou jou heel graag de Gouden Schoen geven, maar hij staat niet meer op zijn plaats", grapte presentatrice Birgit Van Mol. "Iemand is hem komen halen, want hij stond erop om hem zelf te overhandigen. Heb je enig idee wie dat zou kunnen zijn?"

  Vormer: "Ik had gehoopt mijn vader, want dat zou een hele eer zijn. Maar ik weet niet met wie jullie op de proppen gaan komen."

  En plots stapte Louis van Gaal met vastberaden tred richting Vormer. Van Gaal en Vormer kennen elkaar al zo'n 12 jaar, sinds Van Gaal Vormer liet debuteren in de eerste ploeg van AZ.

  "Ik vind het een geweldige eer dat ik deze Schoen mag uitreiken aan een speler die ik eerder al een Bronzen Schoen heb gegeven. Toen kon ik hem nog zeggen: "Ik heb zelf de Zilveren Schoen gewonnen". Dat kan ik nu dus niet meer", zei Van Gaal.

  "Ik ben ongelofelijk blij. Waarom? 1- Ik heb Ruud Vormer laten debuteren. Dus zag ik het toch wel goed. 2- Ik zag hem groeien bij Roda. Ik heb hem daar zijn Bronzen Schoen overhandigd. 3- Ik zag hem lijden bij Feyenoord. Want dat moet ook verteld: het is niet allemaal rozengeur en maneschijn."

  "Maar als je je als speler weet op te vijzelen en kiest voor een andere club én je laat de Belgen vergeten dat je een Nederlander bent, dan hoop ik dat de volgende stap is dat Ruud toch weer een kans krijgt in het nationale team van Nederland. Maar dat kan ik makkelijk zeggen, want ik ben de bondscoach niet meer."

  "Iedere trainer wil een speler zoals Ruudje"

  "Maar ik kan wel zeggen dat iedere trainer een speler wil zoals Ruudje Vormer, die het team altijd boven het individu stelt, het team beter laat voetballen en ook belangrijk is in de kleedkamer. Gefeliciteerd!", besloot Van Gaal.

  Foto's:

  Ruud Vormer krijgt de Gouden Schoen: