• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Team van LeBron James neemt afscheid van Thomas en Wade

  Het tijdperk van Thomas (l) en Wade bij Cleveland was van korte duur.

  Vlak voor het verstrijken van de trade deadline hebben de Cleveland Cavaliers hun kern door elkaar geschud. Isaiah Thomas trekt naar de Lakers, Dwyane Wade keert terug naar Miami.

  Dwyane Wade vormde jarenlang een succesvolle tandem met LeBron James bij de Miami Heat, maar de hereniging in Cleveland was geen succes. Wade keert nu, met de goedkeuring van zijn vriend James, terug naar Miami.

  Ook Isaiah Thomas verlaat de Cavs al na een paar maanden. Hij werd vanuit Boston met veel bombarie binnengehaald in de zomer, als ruilmiddel voor Kyrie Irving. Maar ook Thomas vond nooit echt zijn draai. De LA Lakers zijn zijn nieuwe bestemming.

  In een, bijna wanhopige, poging om het seizoen nog te redden nam Cleveland ook afscheid van Derrick Rose (Sacramento), Iman Shumpert (Sacramento), Jae Crowder (Sacramento) en Channing Frye (Lakers).

  Aan de inkomende kant komen Larry Nance en Jordan Clarkson over van de Lakers, George Hill van Sacramento en Rodney Hood van Utah Jazz. Cleveland kon ook enkele aantrekkelijke draft picks lospeuteren.