• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Smits: "Vlag dragen tijdens openingsceremonie geeft extra motivatie"

  Seppe Smits is een van de Belgische kanshebbers op een medaille.

  Snowboarder Seppe Smits is door het BOIC aangewezen als vlaggendrager van Team Belgium tijdens de openingsceremonie. In Sotsji (2014) kon Smits de ceremonie niet bijwonen. "Om echt in de sfeer van de Olympische Spelen te zitten, wou ik er deze keer zeker bij zijn."

  Seppe Smits leeft zonder druk toe naar de start van de olympische snowboardcompetitie. Zaterdag staan in Pyeongchang de kwalificaties van de slopestyle op het programma, de discipline waarin hij regerend wereldkampioen is.

  Het vriest stevig in Pyeongchang, maar dat is geen probleem voor Smits. "We zijn allemaal wintersporters. Het is inderdaad fris, maar het is niet extreem koud. Overdag is het hier zo'n min 15 graden, in Moskou heb ik al bij min 38 gesnowboard. Dat is pas koud", benadrukt hij.

  "Momenteel voel ik nog geen zenuwen. Ik heb er vooral zin in. Ik bekijk het als een gewone snowboardwedstrijd, niet als de Olympische Spelen. Meer dan mijn best kan ik niet doen", vertelt de 26-jarige Smits.

  Voor Smits in actie komt, wacht hem nog een ander hoogtepunt. De snowboarder is door het BOIC aangesteld als vlaggendrager van Team Belgium tijdens de openingsceremonie. "In Sotsji (2014) kon ik de ceremonie niet bijwonen. Om echt in de sfeer van de Olympische Spelen te zitten, vond ik het belangrijk om er deze keer wel bij te zijn. Dat ik de vlag mag dragen, maakt het extra speciaal, het zal me extra motivatie geven voor de kwalificaties de volgende dag."

  Smits heeft het naar zijn zin in Pyeongchang: