• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olivier Berghmans is na een maand al weg bij de judofederatie

  "Olivier Berghmans heeft het zeer eerlijk gespeeld."

  Olivier Berghmans heeft zijn taak als Technisch Directeur Topsport bij de Vlaamse judofederatie na 1 maand al neergelegd. "De job sloot onvoldoende aan op zijn verwachtingen."

  Olivier Berghmans werd eind december gepresenteerd als een nieuwe messias voor het judo in Vlaanderen. Hij was de sterke persoonlijkheid die de bond nodig had om "de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen".

  Maar na één maand stopt Berghmans, de echtgenoot van ex-judoka Ilse Heylen, er al mee. Zelf wou hij geen verklaringen afleggen, maar voorzitter Kristof Van de Putte vindt het een logische beslissing.

  "Ook in het bedrijfsleven komt een werknemer er soms na een maand al achter dat de job onvoldoende aansluit bij zijn verwachtingen."

  "Olivier heeft het zeer eerlijk gespeeld. Dit is veel beter dan de zaken te laten aanslepen. Ik ben in ieder geval blij dat hij in judo actief blijft." Van de Putte hoopt snel een opvolger voor Berghmans te kunnen voorstellen.