• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leko (40): "De bekerfinale halen zou fantastisch verjaardagscadeau zijn"

  "Vanaf minuut 1 vol passie en risico's vooruit voetballen."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ivan Leko, die gisteren zijn 40e verjaardag vierde, staat vanavond met Club Brugge voor een moeilijke bekeropdracht: de competitieleider moet thuis een 4-1-nederlaag goedmaken voor een ticket voor de bekerfinale tegen Genk. "We moeten vanaf minuut 1 passie tonen en naar voren voetballen."

  Een ontspannen Leko stond op zijn geboortedag de pers te woord: "Winnen en de bekerfinale halen zou een fantastisch cadeau zijn. Maar mijn grootste wens is gezond en gelukkig zijn en met plezier mijn werk kunnen blijven doen."

  Een uitdaging zoals vanavond neemt hij er graag bij: "Dat zet je aan om nog beter te worden, nog meer na te denken en oplossingen te vinden. Voetbal bestaat niet alleen uit mooie momenten, maar ook uit moeilijke, droevige en gelukkige. Dat maakt voetbal zo belangrijk en populair."

  Leko gelooft er nog in: "We hebben dit seizoen al getoond dat we goed kunnen voetballen en wedstrijden kunnen winnen. We willen beginnen zonder te veel aan het resultaat en het aantal te maken goals te denken."

  "Vanaf minuut 1 moeten we gewoon passie tonen en naar voren voetballen met veel risico. Dat is het DNA van Club Brugge dit jaar. Ik geloof dat we genoeg kwaliteit hebben om van deze thuiswedstrijd mét de beste 12e man in België een fantastische avond te maken. Bij deze nodig ik de fans uit om af te komen."

  Leko wijst erop dat Club thuis altijd veel scoort: 3 keer tegen Charleroi en Oostende, 4 keer tegen Moeskroen, 5 keer tegen Anderlecht, 3 keer tegen Lokeren en Zulte Waregem. "Dat zijn de feiten en daarom moeten we erin geloven."

  Hij haalde ook voorbeelden aan uit het verleden: "Vorig jaar won Barcelona met 6-1 van PSG, nadat het daar 4-0 verloren had. En misschien wel de mooiste "remontada": Milan-Depor 4-1 en Depor-Milan 4-0." Dat was in de Champions League van 2004.

  "Standard is de grote favoriet"

  Leko beseft wel dat de 4-1 in het voordeel van Standard is: "Wij zijn niet dom en blind: Standard is de grote favoriet. Maar waarom mogen we er niet in geloven? Of je de match wint, hangt af van wat geluk en de momenten van je sleutelspelers. De grinta in de groep is er: die wil laten zien dat Club veel beter is dan die 4-1 van vorige week."

  "Er zal een goeie doelman in doel staan"

  Nadat de Rus Gaboelov de laatste matchen toch al wat goals heeft moeten slikken, verwachten de volgers tegen Standard Kenneth Vermeer onder de lat. Leko laat het achterste van zijn tong niet zien. "Wie in doel staat? Een goeie doelman. Ik communiceer nooit een ploeg daags voor de match. Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover mijn spelers. De keepers weten wel al wie er speelt."

  "Dat we dit seizoen al 4 keepers gebruikten, is een nieuwe situatie voor mij, voor de doelmannencoach, voor de spelers, de fans, het bestuur. Dat is misschien wel een wereldrecord en komt maar 1 keer in 100 jaar voor. We zijn niet bang om wissels te doen, het is altijd in het belang van de ploeg."

  Tweets Club Brugge: