• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Is Peter Callant een nieuwe Marc Coucke?: portret van de nieuwe KVO-baas

  Peter Callant is een vertrouwd gezicht in de sport.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Verzekeringsmakelaar Peter Callant is de nieuwe sterke man bij KV Oostende. Hij volgt er de flamboyante Marc Coucke op. Maar wie is deze Peter Callant en hoe verwierf hij zijn fortuin?

  Peter Callant start in 1991 in Heist zijn eigen verzekeringsbedrijf uit de grond. Intussen is Callant Verzekeringen uitgegroeid tot een firma met 4 filialen (Oostkamp, Knokke, Antwerpen en Tongeren) en 100 medewerkers.

  De verzekeraar staat vooral sterk in niches als de bouw, visserij en medische sector. Door de jaren heen slaagde Callant erin zijn klantenbestand te vergroten als sponsor van allerlei sportteams.

  Zo stak hij de afgelopen jaren zijn geld in het volleybal (Torhout en Antwerpen), wielrennen (Quick-Step en Lotto-Belisol), voetbal (shirtsponsor bij KV Oostende) en ook kleinere sporten als handbal, triatlon, judo, bobslee en zwemmen.

  Dat grote netwerk zorgt ervoor dat Callant in al die sportfederaties zijn gespecialiseerde sportverzekeringen kan slijten. Een van zijn paradepaardjes is de fietsomnium, een verzekering tegen diefstal en schade voor dure racefietsen.

  Lees het volledige portret van Peter Callant op VRTnws