Ga naar de inhoud

Cavendish troeft Bouhanni en Kittel af in Dubai

 do 8 februari 2018 12:18
Cavendish pikt zijn graantje mee in Dubai.
Ook de derde etappe in Dubai is op een massasprint geëindigd. Ditmaal was Mark Cavendish de snelste. Nacer Bouhanni moet zich tevreden stellen met de tweede plaats, Marcel Kittel met de derde.

Het traditionele vluchtje van de dag - 4 aanvallers met daarbij onze landgenoot Loïc Vliegen, die 6 bonificatieseconden vergaarde - kreeg geen vrijkaart van het peloton. De grote groep slokte het kwartet ver voor de streep op.

Zo zag de Zwitser Tom Bohli zijn kans schoon in de laatste 30 kilometer van een heuvelachtige slotfase, al hing ook bij hem het zwaard van Damocles al snel boven het hoofd.

Zo werd er opnieuw gesprint, net als in ritten 1 en 2. Ditmaal kwam Elia Viviani, de winnaar van gisteren, te vroeg op kop.

De Italiaan van Quick-Step werd in het midden van de weg geremonteerd door Mark Cavendish, die nog net de aanstormende Nacer Bouhanni en Marcel Kittel kon afhouden. Voor Cavendish en zijn team Dimension Data is het de eerste overwinning van het jaar.

Viviani mocht naderhand wel de leiderstrui aantrekken, omdat Dylan Groenewegen een straf van 20 seconden aan zijn broek kreeg. De Nederlander was onderweg, op het moment dat er een waaier ontstaan was, te lang achter zijn ploegauto blijven plakken.

Groenewegen verliest niet alleen zijn koppositie, hij verdwijnt meteen ook uit de top 10.

Bekijk de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cijfers:

Uitslag rit 3:
1. Mark Cavendish (GBr) 183 km in 3u53'46"
2. Nacer Bouhanni (Fra)
3. Marcel Kittel (Dui)
4. Adam Blythe (GBr)
5. Sonny Colbrelli (Ita)
6. Elia Viviani (Ita)
7. Alexander Kristoff (Noo)
19. Laurens De Vreese
29. Loïc Vliegen
35. Dylan Teuns
36. Nathan Van Hooydonck

Stand na rit 3:
1. Elia Viviani (Ita) in 12u19'38"
2. Mark Cavendish (GBr) - 4"
3. Nathan Van Hooydonck - 7"
4. Magnus Cort Nielsen (Den) - 8"
5. Nacer Bouhanni (Fra) z.t.
6. Loïc Vliegen
7. Marcel Kittel (Dui) 
28. Dylan Teuns - 14"
30. Julien Vermote
44. Yves Lampaert - 26"