• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische delegatieleider: "Handen wassen en geen publieke wc's"

  Het norovirus heeft in Pyeongchang al bijna 90 veiligheidsmensen en vrijwilligers (voor enkele dagen) geveld. De verschillende delegaties moeten dan ook voorzorgsmaatregelen nemen.

  Januari en februari zijn piekmaanden voor het norovirus. Ondertussen is het aantal slachtoffers in Pyeongchang al verdubbeld. De Belgische delegatie neemt voldoende maatregelen om de atleten te beschermen, zegt delegatieleider Gert Van Looy aan Sporza.

  "De veiligheidsagenten zijn al vervangen door militairen. Gelukkig zijn er op dit moment geen besmettingen bij de atleten. Wij worden goed gebriefd door de organisatie."

  "Het is zeer belangrijk dat we onze hygiëne verzorgen. Dat kan door altijd onze handen te wassen, opletten dat we niet in publieke toiletten gaan, zorgen dat alles proper is en geen handen geven aan mensen die we niet kennen. Alle atleten hebben ook een flesje alcoholgel gekregen om hun handen te ontsmetten."

  "Wij proberen onze atleten zo goed mogelijk te briefen, om er voor te zorgen dat het virus niet tot bij de Belgische delegatie komt. Want dat zou de prestaties van onze atleten sterk benadelen", besluit Van Looy.