• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen: "De creatiefste snowboarder wordt olympisch kampioen"

  Zaterdag komen de 3 Belgen (Vandeweyer-Smits-De Buck) in actie.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Zaterdag komen de 3 Belgen (Vandeweyer-Smits-De Buck) in actie.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zaterdag staat in Pyeongchang het snowboarden op het programma. Met Seppe Smits heeft België een serieuze kandidaat voor een (gouden) medaille. De 3 snowboarders voor Team Belgium geven hun mening over het parcours en hun kansen.

  Smits: "Hopelijk levert mijn run meteen een finaleplaats op"

  Regerend wereldkampioen slopestyle Seppe Smits is een van de beste kansen op een medaille voor België in Pyeongchang. Vandaag en morgen hoopt hij zijn run volledig te kunnen uitstippelen.

  "Gisteren hebben we onze eerste training gehad op het parcours. Het is een toffe slope, maar geen gemakkelijke. Er zijn de rails en er zijn heel veel verschillende opties. Je moet een beetje een evenwicht zoeken tussen een moeilijke, creatieve maar toch nog doenbare run. Vandaag en morgen hebben we nog een training en ben ik nog wat aan het zoeken naar dat evenwicht. Wanneer ik zaterdag start, zal de volledige run perfect in mijn hoofd klaarzitten. Enkel als ik een foutje maak, zal ik moeten improviseren."

  Smits weet dat het niet makkelijk zal worden. "Wie wil winnen, zal zeker creatief en compleet moeten zijn. De rails zijn gebouwd om creatief te zijn, er zijn verschillende soorten jumps, dus je moet zien dat je op alle mogelijke manieren snowboardt. Zelf hoop ik mijn run perfect te landen en hopelijk levert dat meteen een finaleplaats op."

  De Buck: "De creatiefste snowboarder wordt olympisch kampioen"

  Sebbe De Buck is het helemaal eens met Smits: "De olympische kampioen zal een heel creatieve snowboarder zijn die heel goed is op de rails. Het zal heel clean en perfect afgewerkt moeten zijn van top tot einde, met hier en daar iets creatiefs."

  "Het is een heel uitdagend parcours. Er zijn een paar rails geplaatst die zelfs wat onmogelijk zijn, dus je zal heel creatief uit de hoek moeten komen om een mooie run in elkaar te steken. Er is weinig tijd om de run uit te stippelen, maar natuurlijk weet je wel welke tricks je wilt doen op de jumps en de rails."

  Zelf is De Buck nog niet helemaal zeker wat zijn kansen zijn. "Ik ga gewoon mijn run doen en hopelijk zal dat voldoende zijn. Mijn run moet niet al te veel risico hebben, maar wel genoeg om naar de finale te gaan. Daar kan ik dan alles op alles zetten."

  Vandeweyer: "Op foto leek het parcours wel een videospel"

  Vorige maand waren de Winterspelen nog een droom voor Stef Vandeweyer. Vandaag staat hij in Pyeongchang als deelnemer. "De eerste dagen drong het nog niet echt tot mij door dat ik hier was, maar nu ik hier al wat langer ben, begint het toch stilaan door te dringen dat ik hier echt sta."

  Voor de 18-jarige Vandeweyer is het parcours best indrukwekkend. "Toen ik de foto's voor het eerst zag, leek het parcours wel een videospel. Alles was perfect gebouwd. Nu mijn eerste training erop zit, heb ik er wel een goed gevoel bij."

  Als we Smits en De Buck mogen geloven, ziet het er rooskleurig uit voor Vandeweyer. Zij voorspellen een creatieve snowboarder als olympisch kampioen. "Mijn sterktes zijn toch wel mijn creativiteit en de rails. Natuurlijk is er de ambitie om de finale te halen, maar als ik mijn run al kan landen, zal ik al heel tevreden zijn en maakt de plaats niet echt uit."