• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aftellen naar Pyeongchang: 1 - het ene showtje te veel van Jacobellis

  Lindsey Jacobellis: nu wel goud op de Spelen?

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Nog 1 dag voor de Winterspelen en daar is Lindsey Jacobellis. De grootheid in de snowboardcross wordt overal gevreesd. Alleen op de Olympische Winterspelen niet.

  Lindsey Jacobellis is een van de meest gelauwerde vrouwen in de snowboardcross. Laat haar meedoen aan Wereldbekers, wereldkampioenschappen en X-Games: overal gaat ze met het goud lopen. Behalve op de Olympische Spelen, waar ze in 3 deelnames (2006, 2010 en 2014) nog maar één medaille om haar nek kreeg.

  Dat was een zilveren plak in Turijn 2006. Het had goud moeten zijn voor de toen 20-jarige Amerikaanse. Jacobellis misrekende zich deerlijk in het zicht van de streep. Na een ogenschijnlijk makkelijk sprongetje, het ene showtje te veel, kwam ze slecht neer en zag ze de eerste plaats aan haar neus voorbijgaan. Haar ruime marge op de Zwitserse Tanja Frieden was tot afgrijzen van haar entourage plots in rook opgegaan.

  Op de Spelen van Vancouver kwam Jacobellis niet verder dan plaats 5, in Sotsji 4 jaar geleden was ze pas 7e. Maar ook op deze Winterspelen behoort de intussen 32-jarige Jacobellis, die bekend staat om haar grote regelmaat, toch weer tot het favorietenkransje in de snowboardcross. Haar grootste uitdaagsters zijn de Italiaanse Moioli en de Franse Bankes.

  Zo ging het op het einde in 2006 helemaal mis voor Jacobellis:

  Video player inladen ...

  Jacobellis op haar Instagram-account: