Ga naar de inhoud

Aantal slachtoffers van norovirus in Pyeongchang is verdubbeld

 do 8 februari 2018 06:20
Pyeongchang doet er alles aan om het norovirus in te dijken.
86 mensen zijn geveld door het norovirus, waardoor ze moeten overgeven en diarree hebben. In enkele dagen tijd is het aantal ruim verdubbeld. Atleten zijn gelukkig nog niet getroffen.

Dinsdag werd gewag gemaakt van 32 slachtoffers. Woensdagavond laat waren er dat al 86. Bij de mensen die met het virus sukkelen zijn gelukkig geen echte deelnemers aan de Winterspelen.

Het gaat vooral om politieagenten, keuken- en veiligheidspersoneel. De organisatie heeft vooral militairen ingeschakeld voor vervanging.

1.200 veiligheidsmensen zitten momenteel in quarantaine, zodat het virus zich niet onder de atleten kan verspreiden. "We willen de schade zo tot een minimum beperken", zegt de directeur van het organisatiecomité Kim Hyun-jun.

Januari en februari zijn piekmaanden voor het norovirus. Kim Hyun-jun: "Het belangrijkste is dat atleten die zich jaren op deze Spelen hebben voorbereid, dat die optimaal kunnen presteren. Wij doen al het mogelijke om dat te garanderen. Als iemand het virus toch zou opdoen, dan is hij tot 3 dagen bedlegerig."