• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Genk wordt gek (met blote buiken, Spaanse vlag en Dan-ny Vu-ko-vic)

  De Genk-mascotte, Pozuelo en Buffel zijn dolgelukkig.

  Racing Genk heeft dinsdagavond een ticket voor de bekerfinale veroverd. De Limburgse fans - toch zij die er waren - omarmden hun spelers en trainers hartelijk tijdens een gezamenlijk feestje in de zuidtribune. Bij KV Kortrijk likten ze dan weer hun wonden.

  Foto's:

  "Forza Racing, we zullen altijd zingen, we dansen en we springen"

  De harde kern van Genk zette na het laatste fluitsignaal (1-0-overwinning tegen KVK) een stevig feestje in. Enkele mannen in blote bast gaven bij vriestemperaturen het goeie voorbeeld met hun trommels en liedjes.

  Toen de spelers en trainersstaf van Genk naar de zuidtribune stapten, werden de helden daar één voor één toegezongen. Alejandro Pozuelo tooide zich met een Spaanse vlag, doelman Danny Vukovic met een Australische.

  Bekijk de beelden van het feestje in de video hieronder.

  Video player inladen ...

  "Grote ontlading"

  "Dit is een grote ontlading", zei Thomas Buffel aan de Sporza-reporter ter plaatse. "We hebben de laatste weken hard gevochten, niet altijd met het beste voetbal en beste resultaten, maar als we als compact blok in deze drukke periode blijven werken, kunnen we zeker veel matchen winnen. We zijn opgeschoven in de competitie en zitten in de finale van de beker. Op dit elan proberen we door te gaan."

  Het is de vijfde bekerfinale voor Genk, de vorige vier won de club allemaal. Buffel: "We rekenen ons nog niet rijk. Het zal weer een harde strijd worden. Club Brugge of Standard: het wordt sowieso een mooie affiche. We zien wel hoe het afloopt."

  Video player inladen ...

  "We moeten onze wonden likken"

  Glen De Boeck had het uiteraard liever anders gezien na de 3-2 uit de heenwedstrijd. "We zijn slecht begonnen. In de eerste 20 minuten hebben we niet gevoetbald, sta je onder druk en valt de 1-0. Daarna zijn we wel beginnen te voetballen en hebben we de betere kansen gehad. We hadden minstens 1 keer kunnen scoren", zei de trainer van KVK.

  "Genkenaar Colley had in de tweede helft een rode kaart moeten krijgen, dan speel je nog een halfuur tegen 10 man. Met 11 had Genk het al moeilijk... Ach, als je naar de 2 wedstrijden kijkt, ligt de ploeg die het verdient om door te gaan eruit. Maar dat is voetbal."

  "Het is even slikken, dit is een zware ontgoocheling. We moeten onze wonden likken, een dagje vakantie nemen en alles laten bezinken. En dan moeten we gewoon doorgaan. We moeten spelen zoals we vanavond gedaan hebben, buiten die eerste 20 minuten dan. Ik kan mijn jongens niks verwijten."

  Video player inladen ...

  De persconferentie van beide trainers:

  Video player inladen ...