• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tuur Dierckx scheurt voorste kruisband: seizoen afgelopen

  Tuur Dierckx (archief) is minstens 6 maanden buiten strijd.

  Tuur Dierckx moet een kruis maken over het seizoen. Tijdens de beloftewedstrijd tegen Sint-Truiden van afgelopen maandag heeft hij een zware knieblessure opgelopen. Hij zal naar schatting 6 tot 8 maanden buiten strijd zijn.

  Afgelopen maandag nam Tuur Dierckx het met het belofte-elftal van Waasland-Beveren op tegen STVV. Tijdens die wedstrijd liep het mis voor de flankaanvaller. "Na een contact met twee Truiense verdedigers liep Tuur een verscheuring aan de voorste kruisband van zijn linkerknie op", meldt zijn club.

  "Hij staat nu voor een lange inactiviteit en revalidatie. Zijn afwezigheid wordt op 6 tot 8 maanden geschat."

  De 22-jarige Dierckx kwam dit seizoen 23 keer in actie en scoorde daarbij 3 keer. Zijn blessure is een streep door de rekening van Waasland-Beveren, dat nog volop meestrijdt voor een ticket voor Play-off I.