• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thibaut Courtois: "Mijn hart ligt in Madrid"

  Courtois: "Op een dag ga ik terug naar Madrid."

  Blijft Thibaut Courtois in Chelsea of zoekt hij andere oorden op? In Sport/Voetbalmagazine spreekt de Rode Duivel alvast zijn liefde uit voor de Spaanse hoofdstad. "Als ze me willen, moeten ze contact opnemen met Chelsea."

  Tekent Thibaut Courtois een nieuw contract bij Chelsea of niet? De handtekening van de doelman laat op zich wachten en intussen trekt Real Madrid aan zijn mouw.

  In Sport/Voetbalmagazine laat de Rode Duivel, die in het verleden bij Atletico Madrid het mooie weer maakte, in zijn kaarten kijken. "Mijn persoonlijke situatie is gelinkt aan de stad Madrid, dat is bekend", zegt hij. "Mijn twee kinderen wonen daar met hun mama. Ik zie mijn dochtertje elke dag op Facetime. Ze zegt zo vaak dat ze me mist. Mijn zoontje is nog te klein om dat uit te spreken."

  "Telkens ik de kans heb, probeer ik heen en terug te vliegen naar Spanje. Dat is niet altijd een gemakkelijke situatie. Dus ja, mijn hart ligt in Madrid. Dat is logisch en begrijpelijk."

  "Als ze me willen, moeten ze contact opnemen met Chelsea. Maar dat is nog nooit gebeurd. We zien wel. Wat vaststaat, is dat ik op een dag terugga naar Madrid. Ik hou van Spanje, ik ben dol op die stad, ik heb er drie geweldige jaren beleefd. Het is daar dat ik volwassen geworden ben."

  "Atlético was een bende vrienden. We gingen samen uit, mijn ploegmaats hebben me een taal geleerd die ik niet kende. Toen ik er wegging, heb ik gehuild. Mijn eerste dagen in Londen waren niet gemakkelijk. Engeland was in het begin wat kouder en zakelijker. Maar nu voel ik me er heel goed. Ik heb mijn draai hier gevonden", klinkt het nog.