• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Skiër Alaerts hekelt amateurisme voor afreis: "Ze luisteren niet naar ons"

  Kai Alaerts: "Het wordt tijd dat dit eens gezegd wordt."

  Kai Alaerts heeft vandaag zijn biezen voor Pyeongchang gepakt. De Belgische skiër vertrekt met een hoop frustraties en ongenoegen. "Er zijn heel veel fouten gemaakt", zegt Alaerts. "Er wordt niet geluisterd naar de skiërs."

  Kai Alaerts zal op de aanstaande Olympische Winterspelen zijn mannetje proberen te staan op de slalom. Alaerts wist pas laat dat hij naar Pyeongchang mocht.

  "De selectieprocedure liep op 7 januari af, maar we wisten pas op 17 januari wie een olympisch ticket kreeg, omdat de vergadering pas op 16 januari op het programma stond."

  "Er kloppen heel veel zaken niet in aanloop naar de Winterspelen. Het wordt tijd dat dat eens gezegd wordt. Er zijn heel veel fouten gemaakt, ik hoop dat de verantwoordelijken hier eens over nadenken. Zij moeten beseffen dat ze niets te zoeken hebben op een federatie."

  "Ik werk al jarenlang naast de federatie"

  "Er wordt niet geluisterd naar de skiërs, die dagelijks met de sport bezig zijn en hier geld insteken", vindt Alaerts. Zo vindt hij het jammer dat zijn Oostenrijkse coach niet mee mocht. "Ik zal mijn plan moeten trekken."

  "We hadden graag een onpartijdige bondscoach, maar dat mocht niet. De persoonlijke trainer van Sam Maes is wel van de partij. Ik denk niet dat er een financiële reden is voor de afwezigheid van mijn coach. De federatie heeft me gewoon niet gevraagd welke trainer ik wil meenemen."

  "Ik probeerde dit aan te vechten, maar tevergeefs. Ik werk al jarenlang naast de federatie. Ik heb nooit iets van hen gekregen."

  "Gelukkig heb ik connecties in Pyeongchang. Mijn coach moet maar één telefoontje doen en ik kan met de Oostenrijkers meetrainen."