• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sébastien Dewaest blijft tot 2022 bij Racing Genk

  Dewaest was 8 maand uit met een kruisbandletsel.

  Genk en Sébastien Dewaest hebben hun lot langer aan elkaar verbonden. De centrale verdediger, sinds 2015 in Limburg, tekende een nieuw contract tot 2022. Dewaest is nog maar net weer voetballer: hij was maandenlang out na een zware knieblessure vorig seizoen nog.

  Dewaest blesseerde zich op de 8e speeldag in Play-off 2 tegen Moeskroen: een operatie aan zijn voorste kruisband hield hem 8 maanden van de velden. Pas op 16 januari tegen Oostende maakte de 26-jarige Belg zijn rentree.

  Dewaest is een jeugdproduct van Rijsel. Hij speelde enkele matchen voor het 2e team van de Ligue 1-club, dat hem in 2011 naar tweedeklasser Roeselare liet gaan. Daar trok hij de aandacht van Charleroi, waar hij 2 jaar het beste van zichzelf gaf.

  Genk trok hem in 2015 aan als vervanger van Kara Mbodj, die naar Anderlecht verhuisde. Voor Genk speelde hij al 82 keer, goed voor 4 goals.