• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Saudische prins wordt nieuwe investeerder bij Beerschot Wilrijk

  Prins Abdullah Bin Mossaad gaat investeren in Beerschot Wilrijk.

  Beerschot Wilrijk heeft een akkoord met prins Abdullah Bin Mossaad om verder te investeren in de club. Dat meldt Beerschot Wilrijk op zijn website. De Saudische prins is co-eigenaar van de Engelse club Sheffield United.

  Beerschot Wilrijk heeft een nieuwe investeerder gevonden. Dat heeft de club bekendgemaakt op haar website. "DCA (de hoofdsponsor van de club, red) en prins Abdullah Bin Mossaad, co-eigenaar van Sheffield United, hebben een overeenkomst bereikt om samen verder te investeren in Beerschot Wilrijk", klinkt het. "De komende weken wordt verder gewerkt om die samenwerking te officialiseren."

  "Ik ben heel fier op deze overeenkomst met DCA en eigenaar Francis Vrancken om aandeelhouder te worden van Beerschot Wilrijk", zegt de prins. "Het is onze doelstelling om van Beerschot Wilrijk een sterke Pro League-club te maken."

  "Ik was enorm onder de indruk van de sociale verantwoordelijkheid van de club, met haar zevenhonderd jeugdspelers. Maar ook door het aantal topspelers dat door de club in het verleden werd opgeleid. Spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Moussa Dembele en Radja Nainggolan bewijzen dat Beerschot Wilrijk het potentieel heeft om een club te zijn die steunt op eigen opgeleide talenten", aldus prins Abdullah.

  "Het huidige bestuur en de vele vrijwilligers hebben de voorbije jaren fantastisch werk geleverd. Ik wil de supporters van Beerschot Wilrijk bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun gedurende de voorbije jaren. Zonder hen zou de club nooit mijn aandacht hebben getrokken. We kijken er dan ook naar uit om ons deel bij te dragen zodat de supporters fier blijven op onze club", klinkt het nog.

  Jan Van Winckel wordt bestuurslid

  Beerschot Wilrijk kondigt ook aan dat Jan Van Winckel bestuurdslid wordt. Hij zal de technische commissie leiden. Van Winckel was in 2011-2012 al assistent-trainer bij Beerschot onder Jacky Mathijssen en werkte de voorbije jaren samen met prins Abdullah bij onder andere de nationale ploeg van Saudi-Arabië en Sheffield.