• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nog eens 15 Russische atleten in beroep

  Op de Russische bobslee zijn geen kleuren te bespeuren.

  Nog eens 15 Russen hebben beroep aangetekend bij het Internationaal Sporttribunaal TAS tegen hun uitsluiting van de Olympische Winterspelen. Ze hopen alsnog opgevist te worden voor PyeongChang. Het gaat om de 15 nog actieve sporters die vorige week hun levenslange schorsing door het IOC zagen kwijtgescholden worden door het TAS.

  Skeletonner Aleksandr Tretjakov en langlaufer Aleksandr Legkov zijn twee van de 15 atleten die in beroep gaan tegen hun uitsluiting. Ze sluiten zich aan bij de 32 Russen die gisteren een zaak aanspanden.

  Alle Russische klagers vinden het niet kunnen dat ze niet uitgenodigd worden door het IOC. Dat wil - na het grootschalige dopingschandaal van Sotsji 2014 - alleen "zuivere" Russen in Zuid-Korea. Aan wie het IOC twijfelt, krijgt/kreeg geen uitnodiging.

  Het TAS behandelt de zaak zo snel mogelijk. Vrijdag vindt de openingsceremonie plaats in Pyeongchang.