• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meylemans heeft eerste training achter de rug: "Ik voel het kriebelen"

  Meylemans is tevreden over de baan.

  Skeletoni Kim Meylemans heeft haar eerste runs afgewerkt op de baan in Pyeongchang. "Het ijs is heel hard en ligt heel snel. Ik ben heel blij", zegt ze. "Maar het is hier ongelooflijk koud."

  Kim Meylemans heeft op de bobsleebaan van Pyeongchang haar eerste runs afgewerkt en is naar eigen zeggen tevreden. "Het ijs is heel hard en ligt heel snel", vertelt ze aan Sporza. "Het is dus heel anders dan vorig jaar toen we hier waren, maar ook heel anders dan in oktober, toen de anderen hier waren om te trainen. Dat is voor mij een goed teken, want dat betekent dat ik in die tijd niets verloren heb. Ik ben heel blij."

  "De tijden zijn nu nog niet van belang, maar ik ben in principe wel tevreden. Ik was nu in de 2e run 10e. Dat is niet verkeerd, want ik start nog niet vol. Daar heb ik nog veel marge. Dat is een goed teken. Ik had nog wel veel foutjes."

  De koude weersomstandigheden zijn een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in Pyeongchang. "Het is heel koud, ongelooflijk. Ik heb dit hier nog niet meegemaakt, maar in Lake Placid hebben we af en toe temperaturen tot -35 graden."

  Meylemans maakt haar debuut op de Winterspelen. "Ik voel het kriebelen, maar had het tegelijk feller verwacht. Ik ben nog vrij rustig en ik hoop dat ik dat wat kan bijhouden. De openingsceremonie zal er wel een beetje een switch in brengen dat de kriebels echt opkomen. Tot nu toe is het veel rondkijken. Aan de baan is het gewoon zoals altijd, het zijn dezelfde mensen, dezelfde coaches", besluit Meylemans.

  Interview met Kim Meylemans:

  Video player inladen ...