• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Matias Suarez in Argentinië: "Wil ooit terugkeren naar Anderlecht"

  Suarez verliet Anderlecht voor zijn jeugdclub Belgrano.

  Matias Suarez (ex-Anderlecht) heeft de deuren van zijn villa in Argentinië geopend voor een reporter van de Franstalige krant La Dernière Heure. De Gouden Schoen van 2011 sprak over zijn monsterboete, een eventuele terugkeer naar Anderlecht en landgenoot Nicolas Frutos.

  "Weer aanpassen aan het Argentijns voetbal"

  La Dernière Heure zocht de ex-aanvaller van Anderlecht op in Argentinië. Matias Suarez speelt er momenteel bij zijn jeugdclub Belgrano. De 29-jarige Argentijn werd maar liefst vier keer landskampioen met paars-wit. In juli 2016 vertrok hij via de achterpoort naar Belgrano, waar hij nu zijn beste niveau terugvindt. Al moest hij zich wel opnieuw aanpassen aan zijn geboorteland.

  "In het begin heb ik enkele moeilijkheden gekend. Ik had tijd nodig om me weer aan te passen aan het Argentijnse voetbal, nadat ik acht jaar had doorgebracht in België."

  "De duels hier zijn harder en de verdedigers zetten ook druk wanneer ik niet aan de bal ben. Door mijn statuut als Europees voetballer kreeg ik de eerste maanden steeds twee verdedigers op mij."

  Suarez hoopt ook nog op internationaal voetbal. Zijn carrière afsluiten bij Belgrano, dat zit er niet in. "Ik hoop me met Belgrano te plaatsen voor de Copa Sudamericana of de Copa Libertadores. Maar ik hoef hier niet mijn carrière af te sluiten. Ik zie mezelf hier nog 6 maanden tot een jaar voetballen. Ik zou zeker nog willen terugkeren naar Anderlecht."

  "Ik hield niet van de manier waarop ik vertrok, maar het moest"

  Suarez verliet Anderlecht via de achterdeur. In 2016 verbrak hij eenzijdig zijn contract omdat hij zich door de terreurdreiging naar eigen zeggen niet meer veilig voelde in Brussel. "Geen grondige reden", besliste de FIFA en veroordeelde Suarez tot een boete van 540.000 euro. Hij heeft zijn vertrek bij paars-wit nog altijd niet goed verteerd, zeker omdat hij er vier landstitels won.

  "Ik wil weer voor Anderlecht spelen, zodat ik echt afscheid kan nemen van de fans. De supporters hebben mij tijdens mijn periode bij Anderlecht altijd gesteund en ik wil hen daarvoor iets teruggeven."

  "Een terugkeer naar Anderlecht is op dit moment wel moeilijk door de mensen die er werken. Ik had problemen met Herman Van Holsbeeck en andere personen. Ik hield niet van de manier waarop ik vertrok, maar het moest. Natuurlijk was ik bang voor mijn familie met de aanslagen, maar dat was zeker niet de hoofdreden. Nu missen mijn vrouw en ikzelf het leven en de veiligheid van België."

  Van de monsterboete ligt Suarez niet wakker. "Er is een akkoord tussen Belgrano en Anderlecht. Belgrano neemt alle kosten voor zijn rekening", legt hij uit. 

  Een nummertje van Suarez in Argentinië:

  "Frutos verdiende meer tijd om zich te bewijzen"

  Suarez volgt Anderlecht nog op de voet. "Anderlecht staat tussen mijn favorieten, dus de score springt altijd open op mijn smartphone. Jammer genoeg kan ik hier wel geen enkele wedstrijd kijken op tv."

  "Ik hoop dat de situatie daar verbetert, want een club als Anderlecht moet gewoon vaker winnen. Wanneer je ziet dat er zo vaak van trainer wordt gewisseld, dan weet je dat het niet goed zit."

  Suarez en Nicolas Frutos waren nog ploegmaats bij Anderlecht. Hij vindt dat zijn landgenoot meer kansen moest krijgen als T1 van Anderlecht.

  "Ikzelf had hem meer tijd gegeven, want hij kent de club goed en alle spelers. Het volk houdt gewoon ook van hem. Hij had echt meer tijd verdiend om zich te bewijzen", besluit Suarez.

  Ook de weg naar doel weet hij nog steeds te vinden: