• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jarige Viviani neemt revanche op Groenewegen in Dubai

  Viviani troefde de andere sprinters af.

  Elia Viviani heeft de 2e rit in de Ronde van Dubai (2.BC) gewonnen. De Italiaan van Quick-Step haalde het in een massasprint voor Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) en Riccardo Minali (Astana). Groenewegen blijft wel leider.

  Net als in de eerste etappe voelde Nathan Van Hooydonck bij de start zijn benen kriebelen. Hij kreeg Nicolas Edet, Fuwen Xue, Charles Planet, Mohamed Al Mansouri en Yousif Mirza mee in de vlucht van de dag.

  Het zestal reed een maximale voorsprong van 7 minuten bij elkaar, maar het peloton leverde maatwerk. Op 9 kilometer van de streep werden de laatste overlevers opgeslokt door de meute, waar Quick-Step, Dimension Data en de andere sprintersploegen de touwtjes in handen namen.

  Viviani, die op 20 kilometer van de streep nog lek reed, liet zich wegdrummen in de laatste 3 kilometer en moest opnieuw op zoek naar zijn ploegmaats. Ook Groenewegen raakte zijn treintje kwijt in de hectische finale.

  Kristoff en Cavendish zetten vroeg aan en leken onder elkaar te gaan uitmaken wie mocht juichen, maar op de valreep dook zowel Viviani als Groenewegen weer op als een duiveltje uit een doosje. Gisteren liet de Italiaan zich nog aftroeven, maar vandaag was het wel raak.

  Viviani schenkt zichzelf zo een geweldig cadeau voor zijn 29e verjaardag. Groenewegen moest genoegen nemen met de 2e plaats, maar blijft wel leider. Riccardo Minali van Astana legde beslag op de 3e plek.

  Uitslag van de 2e rit:

  1. Elia Viviani (Ita) - in 4u34'31"
  2. Dylan Groenewegen (Ned) - allen zelfde tijd
  3. Riccardo Minali (Ita)
  4. Mark Cavendish (GBr)
  5. John Degenkolb (Dui)
  6. Magnus Cort Nielsen (Den)
  7. Alexander Kristoff (Noo)
  8. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  9. Sonny Colbrelli (Ita)
  10. Adam Blythe (GBr)

  Stand na rit 2:

  1. Dylan Groenewegen (Ned) - 8u25'50"
  2. Elia Viviani (Ita) - op 2"
  3. Nathan Van Hooydonck - 9"
  4. Magnus Cort Nielsen (Den) - 10"
  5. Riccardo Minali (Ita) - 12"
  6. Alexander Kristoff (Noo) - 16"
  7. Nacer Bouhanni (Fra) - allen zelfde tijd
  8. Sonny Colbrelli (Ita)
  9. John Degenkolb (Dui)
  10. Jacob Hennessy (GBr)