• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen: "Ik heb hier meerdere nachten van wakker gelegen"

  Vital Heynen: "Ik kan met Polen goud winnen op de Spelen."

  Vital Heynen verruilt de Belgische nationale volleybalploeg voor de Poolse. "Ik ben niet trots dat ik mijn contract verbreek, maar met Polen kan ik het allerhoogste winnen."

  De flirt van Vital Heynen met Polen is uiteindelijk dan toch uitgemond in een huwelijk. Heynen verkoos een jaar geleden nog België boven Polen.

  "Bij België kon ik nog een club trainen in de winter, bij Polen eerst niet. Nu hebben ze dat toch toegestaan."

  "Polen is de wereldkampioen. Met hen kan ik voor het allerhoogste gaan in het volleybal: een gouden medaille op de Olympische Spelen. Polen is daar zeker niet kansloos voor."

  "Toch was het niet makkelijk om België te verlaten. Het is de eerste keer dat ik mijn contract verbreek, maar soms komt er een moment in je leven dat je je woord toch moet breken. Ik ben daar niet trots op."

  "Ik heb er geen goed gevoel over dat ik België achterlaat. Ik heb meer dan één nacht wakker gelegen van deze keuze. Wie mij kent, weet dat het absoluut niet over geld gaat. Het gaat om ambitie."

  "Spreek al paar talen, dat Pools neem ik er nog wel bij"

  Vital Heynen is een trainer die zijn spelers probeert te kneden door veel op hen in te praten. Zal er geen taalbarrière zijn? "Het is mijn bedoeling om Pools te leren. Ik spreek al een paar talen, dus die taal extra kan ik er nog wel bijnemen."

  "Mijn zwakke punt is inderdaad dat ik nog niet kan coachen in de Poolse taal. Je kunt emoties enkel overbrengen door hun eigen taal te spreken. Alleen dan kun je iemand van je verhaal overtuigen. Maar het is me al gelukt in Duitsland en in Turkije. Dan zal dat Pools ook wel lukken."