• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boavista slikt doelpunt vanuit buitenspel... omdat vlag de camera blokkeert

  Bij Boavista uit Portugal zullen ze eens goed vloeken. De ploeg incasseerde een doelpunt vanuit buitenspel, maar de videoref kon niet tussenbeide komen doordat een vlag de camera hinderde. Extra zuur: het was een vlag van de supporters van Boavista zelf.

  Op de beelden van aan de overkant van het veld is te zien hoe een speler van tegenstander Aves de bal binnen tikt. Bij Boavista is er meteen protest voor buitenspel.

  De scheidsrechter vraagt de videoref om een oordeel te vellen, maar dan blijkt dat die op de beelden amper iets ziet van de bewuste fase. Een supporter van Boavista zwaait immers enthousiast met een gigantische vlag, pal voor de camera, waardoor de videoscheidsrechter de beelden niet kan beoordelen.

  Boavista verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.