• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ski's vervormen door de extreme kou in Pyeongchang"

  De koude speelt de skiërs parten.

  Het is bar koud in Pyeongchang en dat ondervinden ook de skiërs. Het is zelfs zo erg dat hun latten vervormen. "Een van de coaches zei dat ze de ski's bij het vuilnis zetten na vandaag", vertelt een technicus.

  De skiërs in Pyeongchang zijn volop bezig met de laatste trainingen voor hun competities beginnen. Maar ze botsen daarbij op een onverwacht probleem. Door de extreme koude laat hun materiaal het afweten.

  "Een van de coaches zei dat ze de ski's bij het vuilnis zetten na vandaag", vertelt Craig Randell, een technicus die aan zijn 3e Olympische Spelen bezig is. "Je kunt er niets aan doen. Door de koude temperaturen blijft de sneeuw aan de ski's hangen en die vervormen.

  Het gaat dan over kleine afwijkingen, maar dat is voldoende om de latten ongeschikt te maken. "Als je een atleet bent die traint om de beste ter wereld te worden, is elke milliseconde belangrijk", aldus Randell.