• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  's Werelds beste hockeyer Arthur Van Doren ruilt Dragons voor Bloemendaal

  Van Doren speelt sinds zijn 15e voor Dragons uit Brasschaat.

  Arthur Van Doren verlaat de Belgische competitie en Dragons. De 23-jarige Red Lion, maandag uitgeroepen tot Wereldspeler van het Jaar, speelt volgend seizoen bij Bloemendaal in Nederland. "Moeilijke beslissing, maar stap vooruit", legde Van Doren uit.

  Van Doren ruilt op het einde van het seizoen Dragons uit Brasschaat, "de club van zijn hart", voor Bloemendaal, een absoluut Europees topteam met 14 landstitels, 3 Europabekers en 2 Euro Hockey League-titels.

  Zijn hele opgang maakte Van Doren mee bij Dragons, waar hij sinds zijn 15e actief was en waarmee hij meerdere Belgische titels won. Bij Bloemendaal vindt hij collega-international Manu Stockbroekx terug. En Michel van den Heuvel, de assistent-coach van België.

  "Ik wilde blijven groeien en niet in comfortzone blijven"

  De Europese en olympische vicekampioen heeft goed nagedacht over zijn transfer: "Ik zat al een tijdje te denken om in Nederland te gaan spelen. Het was zonder twijfel een moeilijke beslissing. Ik denk dat ik alles wat ik kon geven aan mijn club heb gegeven. We hebben prachtige momenten beleefd en ik heb me steeds 100 procent ingezet."

  "Ik heb nu de kans om bij Bloemendaal te spelen. Ik geloof dat de overstap mij tal van groeimogelijkheden zal bieden. Ik ben ervan overtuigd dat dit een stap vooruit is. Ik wil mezelf bewijzen in een andere competitie, in een andere cultuur en met andere spelers."

  "Alles valt in zijn plooi. Ik wilde blijven groeien en wilde niet in een comfortzone vast komen te zitten."

  Dragons: "Zware aderlating"

  Dragons reageerde meteen met een persbericht op het nieuws: "Het vertrek van Arthur is een zware aderlating. Maar het was geen verrassing voor  onsen daarom zijn er reeds een aantal opties voor zijn vervanging."

  "Dragons gaat zich met Arthur nu voorbereiden voor de clash in de Euro Hockey League van 31 maart tegen - nota bene - Bloemendaal."