• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund-voorzitter: "Betere resultaten of spelers mogen opkrassen"

  Voorzitter Hans-Joachim Watzke dreigt het volledige team te vervangen.

  Hans-Joachim Watzke, voorzitter van Dortmund, heeft ermee gedreigd om het volledige Dortmund-team te laten vertrekken. Dortmund staat momenteel 4e in de Bundesliga. "Er moet komende zomer absoluut iets veranderen aan de samenstelling van het team", zegt Watzke.

  Dortmund staat al 19 punten achter op de leider in de Bundesliga, Bayern München. In de Champions League wist Dortmund niet te overwinteren. "De resultaten moeten beter of de spelers mogen opkrassen", zegt voorzitter Watzke.

  "Na het seizoen zullen we bekijken welke veranderingen zich opdringen", vertelt Watzke. "Maar het staat buiten kijf dat er iets moet gebeuren. Sportief directeur Michael Zorc is op de hoogte, hij kent mijn standpunten en weet wat ik verwacht. Het team dat in 2011 en 2012 de titel pakte, is op papier minder sterk, maar toonde een veel betere mentaliteit."

  Tijdens de wintermercato zag Dortmund met Michy Batshuayi de vervanger van Pierre-Emerick Aubameyang komen. Vrijdag won het nog op het veld van rode lantaarn Keulen (2-3). In zijn debuut wist Batshuayi meteen 2 doelpunten te scoren.