• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen maken kennis met olympische pistes en vriestemperaturen

  Hier moet het gebeuren voor Seppe Smits.

  Aan de andere kant van de wereld maken de Belgische atleten zich stilaan op voor de Olympische Winterspelen. Seppe Smits heeft vandaag in Zuid-Korea het olympische snowboardpark verkend. Elfje Willemsen inspecteerde de bobsleebaan. En dat deden ze allebei in de bittere koude (-12°C en -16°C).

  Seppe Smits in het Phoenix Snow Park

  Snowboarder Seppe Smits moet meteen aan de bak in het openingsweekend. Nu zaterdag staan de kwalificaties in de slopestyle op het programma. Als alles naar wens verloopt, eindigt de wereldkampioen zondag in de medailles. Het Phoenix Snow Park verkende hij alvast met een brede glimlach.

  Elfje Willemsen in het Olympic Sliding Centre

  Ook stuurvrouw Elfje Willemsen heeft er zin in. Voor haar begint de competitie op dinsdag 20 februari. Vier jaar geleden stuurde Willemsen haar bobslee naar de 6e plaats in Sotsji.

  Michael Rösch in het Alpensia Biathlon Centre

  De biatleten zetten als eerste voet op Koreaanse bodem. Florent Claude en Michael Rösch beginnen zondag aan hun eerste Spelen voor België. Claude komt uit Frankrijk, Rösch pakte 12 jaar geleden al olympisch goud voor Duitsland.