• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aftellen naar Pyeongchang: 3 - gouden Maier overleeft horrorcrash

  Hermann Maier in 1998: één zware val en twee keer goud.

  Drie dagen voor de start van de Winterspelen herbeleven we de Winterspelen van Hermann Maier in Nagano 1998. De Oostenrijkse skiër komt als favoriet zwaar ten val in de afdaling, maar 3 dagen later staat hij aan de start van de super-G en behaalt zowaar goud.

  Hermann Maier schoot eind jaren negentig als een komeet naar de top in het alpineskiën. Dankzij zijn kracht en lef domineerde hij de skisport en stond hij in 1998 als favoriet aan de start van de afdaling.

  Maar bij een sprong ging het mis: Maier zweefde even, kwam hard op zijn hoofd en lichaam terecht en gleed door twee vangnetten. Als bij wonder kon hij de skipiste op eigen kracht verlaten.

  Wie dacht dat de Winterspelen afgelopen waren voor Maier, was verkeerd. De Oostenrijkse oermens stond drie dagen later aan de start van de super-G en daalde af naar olympische glorie: goud. Enkele dagen later won hij ook de reuzenslalom.

  Bekijk de val van Maier op de afdaling

  Video player inladen ...

  Drie dagen later wint Maier goud op de super-G

  Video player inladen ...

  Een ongelofelijke olympische comeback