• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Doren is beste hockeyer ter wereld, Red Lions verzamelen prijzen

  Arthur Van Doren werd in de bloemetjes gezet.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Arthur Van Doren werd in de bloemetjes gezet.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Arthur Van Doren (23) is door de Internationale Hockeyfederatie (FIH) uitgeroepen tot "Hockeyer van het Jaar". Het werd een zeer succesvolle avond voor de Belgische hockeyploeg: Van Doren was ook de beste belofte, Vincent Vanasch werd doelwachter van het jaar en Shane McLeod coach van het jaar.

  Twee prijzen voor Arthur Van Doren

  De Red Lions vielen vorig jaar al in de prijzen met John-John Dohmen, die toen werd uitgeroepen tot "Hockeyer van het Jaar". Maar de Red Lions mogen de trofee gewoon in hun kleedkamer laten staan, want Arthur Van Doren is de opvolger van Dohmen.

  Van Doren, speler van landskampioen Dragons, pakte afgelopen zomer met de Belgische hockeyploeg zilver op het EK. In de finale was Nederland te sterk. Van Doren werd na het toernooi uitgeroepen tot beste speler op het EK en kreeg voor deze award de voorkeur op de Duitser Mats Grambusch en de Argentijn Gonzalo Peillat.

  Onze landgenoot mocht overigens twee keer op het podium verschijnen op de gala-avond in Berlijn. Van Doren werd net als vorig jaar verkozen tot Belofte van het Jaar. Het is de eerste keer dat één speler beide prijzen wegkaapt.

  "Dit is gek. Ik voel me zeer nederig dat ik twee prijzen gewonnen heb", reageerde Arthur Van Doren. "Er waren zoveel getalenteerde spelers genomineerd. Ik ben hier echt trots op. We hebben vooral een goede zomer achter de rug, waarin we misschien wel ons beste hockey speelden. We maken vooruitgang, op weg naar ons volgende doel: het WK."

  Ook Vanasch en McLeod op het podium

  De pret kon niet op voor de Red Lions, die nog meer trofeeën in de wacht sleepten. Vincent Vanasch is 's werelds beste doelman.  Hij werd boven de Ier David Harte en de Argentijn Juan Vivaldi gekozen. De 30-jarige Vanasch was ook vorig jaar genomineerd, maar moest de trofee toen aan Harte laten.

  De prijs van beste coach ging naar Shane McLeod, de Nieuw-Zeelandse bondscoach van de Red Lions. Hij moet de prijs delen met Max Caldas, de coach van het Nederlandse mannenteam.

  Een overzicht van de Belgische winnaars