• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vader Van der Poel reageert: "Nooit mijn bedoeling om te kwetsen"

  Wout van Aert werd gisteren wereldkampioen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een gesprekje met Adrie van der Poel tijdens het WK veldrijden deed behoorlijk veel stof opwaaien. "Wout van Aert ademde niet. Het is niet normaal dat het gat snel 2 minuten werd", klonk het gisteren. Vandaag reageert vader Van der Poel: "Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment."

  "Je kunt niet je verhaal doen zoals je zou willen doen"

  Het gesprekje met Adrie van der Poel tijdens het WK zorgde voor veel commotie. "Ik kijk met een heel slecht gevoel terug op gisteren", reageerde vader Van der Poel vandaag bij Sporza. "Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind."

  "Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt."

  "De verslaggevers moeten ook iets meer respect hebben voor de mensen in de materiaalpost. Wij proberen onze sport zo goed mogelijk te verkopen en daar hoort ook commentaar in de post bij. Maar de ene keer gaat dat makkelijk, de andere keer niet. Je kunt niet je verhaal doen zoals je zou willen doen."

  "Ik heb het al gezegd: Valkenburg had gisteren een schitterend podium. De beste heeft gewonnen. Proficiat, alle complimenten. Volgend weekend is het weer cross. We wisten dat er vroeg of laat een nederlaag zat aan te komen en dat was nu op het WK. Maar sommige mensen zoeken schijnbaar vanalles en dat is in zo'n kleine sport helemaal niet nodig."

  "We gingen gisteren niet met een rotgevoel naar huis"

  Weet Adrie van der Poel intussen al wat er met zijn zoon Mathieu gisteren aan de hand was? Mathieu van der Poel domineerde het veldritseizoen, maar was gisteren meer dan een maatje te klein voor Wout van Aert.

  "Als hij komend weekend goed rijdt, dan zal het stress geweest zijn. Maar we denken er niet te veel bij na en gaan lekker verder. Gisteren gingen we niet met een rotgevoel naar huis. Veldrijden is een momentopname en dat was gisteren ten volle voor Wout. In de toekomst zal het misschien anders zijn."