• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Raman: "Ik zeg meteen neen tegen een Belgische club"

  Düsseldorf verlengde onlangs de huurovereenkomst met Benito Raman.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Benito Raman (23) heeft zijn draai helemaal gevonden bij Fortuna Düsseldorf. In eigen land leek het krediet van de aanvaller stilaan opgebruikt, maar bij de leider in de Duitse tweede klasse heeft Raman het helemaal naar zijn zin. "Er is geen reden om terug te keren naar België", zegt hij in Sportweekend.

  "Ik hoop dat ik hier langere tijd kan blijven"

  Fortuna Düsseldorf is al de 6e club in de carrière van Benito Raman, opgeleid bij AA Gent en nog altijd maar 23 jaar. "Ik heb vaak een andere club gehad, ook omdat het goed was om uitgeleend te worden en om ervaring op te doen. Op het einde was het meer door andere zaken. Ik hoop dat ik nu langere tijd hier kan blijven. Alles is hier perfect."

  "Ik had mijn overstap naar Duitsland moeilijker verwacht, maar ik denk dat het Duitse voetbal me ideaal ligt. Al is de Bundesliga wel een stapje hoger."

  "Maar als ik zo blijf evolueren, dan is het haalbaar om ooit de stap te zetten naar de eerste Bundesliga. Misschien al volgend jaar met Düsseldorf."

  "Ik ben weer professioneel bezig"

  Benito Raman trok vorige zomer van Luik naar Düsseldorf. De Duitse club heeft de huurovereenkomst met Standard nu al verlengd tot medio 2019 en heeft een aankoopoptie in de deal laten opnemen. 

  "Ik denk dat ik het vooral aan mezelf te danken heb, dat ik weer professioneel bezig ben en aan de club toon dat ik een goeie speler ben. Dan hoop ik dat ze over enkele weken of maanden zeggen dat ze me kopen. Dan zit ik hier voor een paar jaar vast. Dat is wat ik wil."

  "Ik denk dat het ideaal was om even weg te gaan uit België"

  In eigen land had Benito Raman het imago van speelvogel, de lolbroek die graag een potje snooker speelt en af en toe een controversieel supporterslied zingt.

  "Iedereen had de laatste twee jaar een ander beeld over mij. Ze kennen me niet echt, ze zien of horen alleen wat er gebeurd is", antwoordt de aanvaller.

  "Aan de mensen die me altijd gesteund hebben, kan ik nu tonen dat dat terecht was. En de mensen die tegen mij waren, zullen altijd wel iets vinden om kritiek te geven. Maar ik kan hen tonen dat zij verkeerd waren."

  "Ik denk dat het ideaal was om even weg te gaan uit België en om aan iedereen die vroeger veel commentaar had te tonen dat ik er na 4 à 5 maanden toch sta."

  "De Belgische competitie? Ik zeg meteen neen tegen een Belgische club, het maakt niet uit wie het is. Ik zit op dit moment perfect in Duitsland. Er is geen reden om terug te keren naar België."

  Bekijk de reportage uit Sportweekend met Raman:

  Video player inladen ...