• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Keek Rijsel-muur naar Extra Time? "Het helpt helemaal niet"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De technische staf van Rijsel kijkt naar Extra Time, of zo lijkt het toch. Vorige week was er een interessante discussie over de rol van de muur bij een vrijschop. Filip Joos kwam met een voorstel op de proppen, dat dit weekend zelfs al werd uitgevoerd.

  Even terugkeren naar vorige maandag

  De vrijschop van Kevin De Bruyne in de FA Cup - netjes onder de muur - was vorige week het onderwerp van een discussie in Extra Time. Hoe kan de muur zich wapenen tegen zo'n ingeving van de vrijschopnemer?

  "Ik heb erover zitten denken, ik denk dat we een muur krijgen waar de even mensen springen en de oneven niet, of omgekeerd. Een springt, een niet, een springt, een niet. Dat is de toekomst", vertelde Filip Joos vorige week.

  De suggestie werd vorige maandag grotendeels weggelachen, maar tijdens Rijsel-PSG van zaterdag voerden de spelers van Rijsel het voorstel meteen uit. Zonder succes: Neymar schilderde de vrijschop toch binnen.

  De discussie van vorige week

  Video player inladen ...

  De vrijschop van Neymar tegen Rijsel

  "De coach heeft dezelfde denkoefening gemaakt"

  Vanavond werden Franky Van der Elst en Marc Degryse, die vorige week ook aan tafel zaten, met de beelden geconfronteerd.

  "Er zijn er een paar die vergeten te springen. Ze hebben zichzelf een beetje in de war gebracht", reageerde Franky Van der Elst. "Maar de coach heeft dezelfde denkoefening gemaakt", vulde Filip Joos aan.

  "Ik ben nog niet bijgekomen van het lachen. Dat was vorige week de discussie van het jaar", lachte Jan Mulder in de vraagjesronde. "De beelden van Neymar? Het helpt helemaal niet. Ik zou het zonder muur doen."

  Het gesprek van vanavond

  Video player inladen ...