• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bardet laat arm naaien na ongelukje bij hem thuis

  Romain Bardet in de Tour 2017.

  Romain Bardet staat een tweetal weken aan de kant. De Fransman heeft bij een incident thuis verwondingen opgelopen aan zijn linkeronderarm.

  Bardet liep een snee op, die met een paar hechtingen moest worden dichtgemaakt. Bardet moet zo goed als zeker een kruis te maken over de Ruta del Sol, een vijfdaagse etappekoers door Andalusië die op 14 februari van start gaat.

  Op advies van de artsen draagt Bardet twee weken lang een spalk om zijn linkerarm. Hoe het programma van de Franse klimmer er de komende weken zal uitzien, hangt af van de revalidatie. In principe start hij in de Ardèche Classic (24/02), en neemt hij in maart deel aan de Strade Bianche in Italië.

  Bardet, in 2016 tweede en vorig jaar derde in de Ronde van Frankrijk, trapte zijn seizoen eind januari af met de GP La Marseillaise. Daarin eindigde hij op de achtste plaats.

  "Veeleer vervelend dan erg"

  "Het is nooit leuk om een blessure op te lopen, vooral thuis niet", zegt Bardet. "Maar dit is niet meer dan een kleine tegenslag. We zijn begin februari, ik heb er al enkele goeie trainingsmaanden opzitten. Ik heb sinds november al 6.000 kilometer op de teller staan."

  "Mijn blessure is veeleer vervelend dan erg. Ik hoop mijn trainingen min of meer op peil te kunnen houden en dan binnenkort weer echt te hervatten in de competitie."

  Tweets: