• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  -22 graden in Pyeongchang: passen atleten voor openingsceremonie?

  Het is momenteel bibberen in Zuid-Korea.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wintersporters zijn natuurlijk wel gewend aan barre weersomstandigheden, maar de thermometer in Pyeongchang geeft momenteel -22 graden aan. Enkele delegaties twijfelen alvast of ze hun atleten vrijdag naar de openingsceremonie sturen.

  Vrijdag 20u lokale tijd (12u onze tijd) worden de Winterspelen op gang getrokken met de traditionele openingsceremonie. Deze Spelen zouden weleens de koudste in de geschiedenis kunnen worden. Het record staat op naam van Lillehammer (Noorwegen) 1994, met een gemiddelde temperatuur van -25 graden.

  Momenteel is het -22 graden in Pyeongchang en dat baart enkele delegaties toch zorgen. "We stellen ons vragen bij hoe onze atleten zich vrijdag warm kunnen houden", meldt het Nieuw-Zeelandse kamp. "Al zou het dan zo'n -8 of -10 graden zijn, wat eigenlijk warm is in vergelijking met vandaag."

  De organisatie begrijpt de zorgen van de sporters en heeft al enkele maatregelen genomen. Er worden schermen geplaatst, die de ijzige wind moeten opvangen en men heeft ook extra verwarmingsinstallaties aangekondigd.