• home
 • video
 • pas verschenen

  Williams verpulvert Dott in finale German Masters

  Mark Williams heeft in Berlijn het German Masters snookertoernooi gewonnen. In een finale tussen twee voormalige wereldkampioenen liet de Welshman geen spaander heel van de Schot Graeme Dott. Het werd 9-1. Luca Brecel werd in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld.

  20e rankingtitel

  Met een break van 64 kon Dott alleen het derde frame binnenrijven. Na breaks van 79, 56, 79, 66 en 110 leidde Williams na de eerste sessie met 7-1. In de avondsessie maakte de wereldkampioen van 2000 en 2003 er met breaks van 66 en 50 snel een einde aan.

  Williams heeft nu 20 full rankingtoernooien op zijn palmares. Hij is de vijfde speler in de snookergeschiedenis die die mijlpaal neemt, na Stephen Hendry (36), Ronnie O'Sullivan (31), John Higgins (29) en Steve Davis (28). Voor de 40-jarige Dott was het de eerste finale sinds hij zich in 2010 tot wereldkampioen kroonde.

  "Mijn vrouw heeft me overtuigd om toch door te gaan"

  "Ik ben dolblij", reageerde Williams. "Na een lange mindere periode doet het deugd om weer toernooien te winnen. Na vorig seizoen overwoog ik echt om een punt achter mijn carrière te zetten. Het is mijn vrouw die me overtuigd heeft om toch door te gaan en gelukkig maar."

  "Voor het eerst sinds lang kan ik nog eens met veel zelfvertrouwen naar het WK uitkijken. Of dat voldoende is om een derde keer wereldkampioen te worden, is een andere zaak, maar ik kijk er wel naar uit."