Ga naar de inhoud

meest recent

Schansspringen in Pyeongchang: Stoch tegen de rest in een voetbalstadion

 zo 4 februari 2018 08:04
Schansspringen is een van die wintersporten die tot de verbeelding spreken. Wie kroont zich in Pyeongchang tot de Adelaar van de Spelen?

Schansspringen in Pyeongchang in een notendop

  • 3 titels bij de mannen, 1 titel bij de vrouwen
  • Kamil Stoch titelverdediger en torenhoge favoriet

Schansspringen in een voetbalstadion

Schansspringen staat al sinds de eerste Olympische Winterspelen in Chamonix op het programma. De mannelijke deelnemers kunnen medailles winnen op de normale en de grote schans én in de landencompetitie. De vrouwen hebben sinds Sotsji ook hun competitie, maar enkel op de normale schans.

Het Alpensia Ski Jumping Stadium wordt het toneel van de competitie en is een buitenbeentje in de olympische accommodatie. In de zomer doet het immers dienst als voetbalstadion voor Gangwon FC.

Kamil Stoch vs. de rest

4jaar geleden zorgde de Pool Kamil Stoch voor een dubbelslag op de normale en grote schans, iets wat enkel Simon Ammann (2 keer) en Matti Nykänen hem voordeden.

Sinds Sotsji kreeg Stoch vooral concurrentie van de Sloveen Prevc, de Duitser Freund en de Oostenrijker Kraft. Een spannende competitie kondigde zich aan, tot Stoch op het Vierschansentoernooi verblufte met een grand slam.

Stoch is dus in vorm en is dan ook de torenhoge favoriet straks in Pyeongchang. Of krijgen we toch weer een verrassing, zoals wel vaker gebeurt in het schansspringen? Misschien wel van Noriaki Kasai, die voor de 8e keer deelneemt aan de Spelen.

Programma schansspringen
don 8/02Mannen: normale schans kwalificatie
zat 10/02Mannen: normale schans finale
maa 12/02Vrouwen: normale schans finale
vri 16/02Mannen: grote schans kwalificatie
zat 17/02Mannen: grote schans finale
maa 19/02Mannen: ploegwedstrijd finale