• home
 • video
 • pas verschenen

  RETRO: Wout van Aert won nog nooit in Valkenburg

  0 / 0
  Wout van Aert kon nog nooit winnen in Valkenburg. In de jongste drie edities werd hij er telkens tweede, waarvan één keer bij de beloften. Beleef het hier nog eens opnieuw.

  2016: Van Aert wordt 2e na Van der Poel

  Twee jaar geleden maakte Lars van der Haar de beste start in Valkenburg, maar de Nederlander werd teruggeslagen door een valpartij. Van Aert en Van der Poel waren gaan vliegen en die laatste reed vervolgens weg van de Belg.

  Van Aert probeerde Van der Poel nog onder druk te zetten, maar maakte een foutje en ging tegen de grond. Hij legde zich na afloop neer bij het meesterschap van Van der Poel: "Mathieu was gewoon beter", aldus Van Aert.

  2015: Van Aert op 2 na beresterke Van der Haar

  In 2015 ging Wout van Aert er meteen van door, maar hij werd al snel voorbijgesneld door een sterke Lars van der Haar. De Nederlander had een begenadigde dag en reed onbedreigd naar zijn 3e overwinning op rij in Valkenburg.

  Achter Van der Haar bleven Van Aert en Sven Nys als laatste over in de achtervolging op de Nederlander. In de slotfase moest ook Nys lossen, Van Aert pakte de 2e plaats.

  2014: Vanthourenhout voor Van Aert

  Wout van Aert streed in 2014 nog bij de beloften in Valkenburg. Hij zag hoe Michael Vanthourenhout al snel weg glipte en voor het 2e jaar op rij naar de zege snelde.

  Van Aert raakte achterop, maar werd na een knappe inhaalrace nog 2e. Mathieu van der Poel moest vrede nemen met de 6e plek.