• home
 • video
 • pas verschenen

  Pidcock wordt pas 15e: "Ik kon gewoon niet sneller"

  0 / 0
  Het is niet het WK van Tom Pidcock geworden. "Maar dit zal me op lange termijn helpen", reageert hij. Eli Iserbyt wist dan weer niet wat hem overkwam. "Ik kan het niet geloven", zegt de kersverse wereldkampioen.

  Voor de start waren Eli Iserbyt en Tom Pidcock de grote favorieten. Onze landgenoot demonstreerde, de jonge Brit kwam er niet aan te pas en werd pas 15e. "Ik weet niet wat er gebeurd is", reageert Pidcock.

  "Ik kon niet sneller, ik weet het niet. Je kunt het een offday noemen. Dit is een grote teleurstelling. Je kunt niet meer doen dan je best en ik kon niet sneller. Ik ben ontgoocheld, maar dit zal me op lange termijn helpen om nog meer gemotiveerd zijn.

  "Ik wist dat het een zwaar parcours was. Ik start nooit snel en ging nu ook niet snel van start, maar dan viel ik nog verder terug", verbeet Pidcock de tranen.

  Iserbyt: "Vandaag was het parcours beter om hard te trappen"

  Terwijl Pidcock zijn teleurstelling verbeet, straalde Iserbyt met zijn 2e wereldtitel. "Ik kan het nog niet geloven. Ik heb hier hard voor gewerkt. Het was als een droom in de wedstrijd. Joris startte snel, maar ik wist van de voorbije wedstrijden dat hij zou terugvallen. Daarom koos ik voor een vast tempo."

  "Met alle loopstroken was het heel zwaar. Gisteren was het te glad, vandaag was het beter om hard te trappen. Dat is mijn soort wedstrijden. Joris was goed in de afdalingen, ik viel daar, maar nam daarna geen risico's meer. Ik nam elke ronde wat meer voorsprong. Ik ben blij, mijn team is blij, dit is ook leuk voor België en de nieuwe bondscoach."