• home
 • video
 • pas verschenen

  Adrie van der Poel: "Niet normaal dat het gat snel 2 minuten werd"

  Van der Poel kon Van Aert niets in de weg leggen.

  0 / 0
  In het kamp-Van der Poel legden ze zich neer bij het meesterschap van Wout van Aert op het WK. "Het verschil was gigantisch groot", zegt Adrie van der Poel. "Maar ik was hierop voorbereid."

  Adrie: "Van Aert ademde niet na een halve ronde"

  Mathieu van der Poel moest Wout van Aert al snel laten gaan op het WK. "Ik vind het vooral sneu voor Mathieu", reageert Adrie van der Poel.

  "Maar ik was erop voorbereid. Ik wist dat Wout hier vandaag super zou zijn, dat zag je vooraf aan alles. Ook in de cross zag ik al na een halve ronde dat er aan Van Aert niets te doen zou zijn."

  "Van Aert ademde niet en reed gewoon rond. Het verschil was vandaag gigantisch groot. Dat het gat vrij snel 2 minuten was, is ook niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn."

  "Dat is een halve minuut per ronde wegrijden op renners die met een fiets kunnen rijden. Van Aert was uitzonderlijk goed en daar hebben we ons snel bij neergelegd.”

  "Mathieu en Wout maakten een andere planning"

  "Met alle respect, maar Wout mag qua overwinningen dit seizoen eigenlijk nog niet in de schaduw staan van Mathieu", zegt Adrie van der Poel.

  "De meesten zullen zeggen dat er maar één dag telt. Maar ik vind dat niet, Mathieu is dit seizoen gewoon de beste renner. Hij draagt die regenboogtrui niet en dat is jammer. Maar zijn tijd komt wel nog."

  "Mathieu en Wout hadden dit seizoen een verschillende planning. Na het debacle in Amerika (in de Wereldbeker) heeft Van Aert alles op dit WK gezet."

  "Mathieu heeft gereden voor wat hij waard is, hij heeft een schitterend seizoen met bijna overal overwinningen. Hij mist de wereldtitel en zal daar wel eventjes mee zitten. Maar de regenboogtrui zat er vandaag geen seconde in."

  Adrie van der Poel: "Van Aert is uitzonderlijk goed. Hij ademt niet."