Ga naar de inhoud

meest recent

Valverde neemt met tweede ritwinst stevige optie op eindzege in Valencia

 za 3 februari 2018 15:55
Valverde bedwong de slotklim het snelst.
Alejandro Valverde (Movistar) heeft de vierde rit in de Ronde van Valencia gewonnen. De Spanjaard was de beste op de slotklim. Het is zijn tweede etappezege in zijn eerste wedstrijd na zijn zware val in de Tour. Ben Hermans was de sterkste Belg.

Valverde had de leiderstrui al om zijn schouders en mag die na de koninginnenrit nog wat steviger dichtritsen. Op de slotklim van vijf kilometer toonde hij voor de tweede keer deze week dat hij helemaal hersteld is na zijn zware val in de Tour.

Net voor die klim had het peloton de laatste van een groepje met zes vluchters, met als grootste namen Kwiatkowski en onze landgenoot Preben Van Hecke, ingerekend. Het kleine peloton dunde steeds verder uit op de flanken van de Canteras.

Uiteindelijk plaatste Valverde, met de finish in zicht, zijn beslissende versnelling. Hij reed Adam Yates op enkele seconden. Luis Leon Sanchez werd derde. 

De aankomst van Valverde

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 4:

1. Alejandro Valverde (Spa) - 181km in 4u48'35"
2. Adam Yates (GBr) - op 4"
3. Luis Leon Sanchez (Spa) - 5"
4. Jesus Herrada (Spa) - 9"
5. Primoz Roglic (Slo) - 10"
6. Jakob Fuglsang (Den) - 11"
7. Pello Bilbao (Spa) - 15"
8. Roman Kreuziger (Tsj) - 18"
9. Kilian Frankiny (Zwe) - 24"
10. Ben Hermans - 30"

Klassement na rit 4

1. Alejandro Valverde