• home
 • video
 • pas verschenen

  Seppe Smits: "Het dragen van de vlag zal me een boost geven"

  Seppe smits vertrok vanochtend richting Pyeongchang.

  Snowboarder Seppe Smits is vanochtend het vliegtuig opgestapt richting Zuid-Korea. De wereldkampioen slopestyle ziet de Spelen volledig zitten. "Alles kan."

  Alvorens Seppe Smits het vliegtuig opstapte richting Pyeongchang, nam hij nog even de tijd om te praten met Sporza. Een vlucht naar Zuid-Korea duurt wel even, maar dat vindt Smits niet zo erg.

  "Dat reizen is routine geworden, maar naar de Spelen vertrekken is wel altijd speciaal", begint Smits.

  "Een pijnstiller nemen en focussen op de wedstrijd"

  Smits sukkelt nog een beetje met een knieblessure. Al ziet hij het zelf wel positief in.

  "Last is een groot woord. Ik heb nog wat pijn aan de knie, maar het is geen blessure dat de Olympische Spelen in gevaar kan brengen. Het is ook niet zo dat ik voorzichtig moet zijn om mezelf te sparen, dus ik kan alles op alles zetten."

  "Ik ga gewoon een pijnstiller nemen, zodat ik me kan focussen op de wedstrijd. Ik maak me er zeker geen zorgen over, het is gewoon pech dat ik die blessure een aantal maanden geleden heb opgelopen. Het is nu zo en ik ga er doorheen bijten."

  "De Belgische vlag dragen met deze delegatie is een enorme eer"

  Smits mag in Pyeongchang tijdens de openingsceremonie de Belgische vlag dragen voor Team Belgium. Daarmee volgt hij bobsleester Hanna Mariën op, die de vlag op de vorige Spelen in Sotsji mocht tonen.

  "De vorige Spelen mocht ik niet naar de openingsceremonie gaan omdat het niet uitkwam in mijn schema. Deze keer kan ik er wel bij zijn en hebben ze mij meteen gevraagd om de vlag te dragen, wat een grote eer is met deze delegatie vol met toppers. Dat zal me zeker een boost geven om beter te presteren."

  "De media maken van mij de grootste Belgische kanshebber voor een medaille, maar ik zie zeker nog grote kanshebbers tussen de Belgische atleten. We gaan in de eerste plaats naar daar om te genieten van de ervaring en het beste van onszelf te laten zien."

  "Niet ontgoocheld als ik geen medaille behaal"

  Smits is de huidige wereldkampioen op de slopestyle. Toch zal een medaille halen niet makkelijk zijn, denkt hij. 

  "Alles kan, maar op voorhand een doel stellen is zeer moeilijk binnen het snowboarden. Het parcours heb ik nog niet gesprongen en we hebben ook geen vat op de weersomstandigheden. Op de dag zelf moet je je aanpassen aan al die factoren, dat is een uitdaging."

  "Het is afwachten of het parcours mij ligt en of het iemand anders beter ligt. Zolang mijn eigen prestatie goed is, is de plaats die eraan gekoppeld is een bonus. Ik ga zeker niet ontgoocheld zijn als ik geen medaille behaal", besluit Smits.