• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Rode Duivels zijn nog beter geworden, ook al ziet de buitenwereld dat niet"

  "De titelstrijd voorbij? Ik geef niet op."

  Romelu Lukaku verhuisde afgelopen zomer naar Manchester United. Hij scoorde al 17 keer in zijn nieuwe shirt, maar kritiek is nooit ver weg. De Rode Duivel laat er zich niet door afleiden. "Ik faal niet onder druk", vertelt hij in Sports Late Night. Ook voor het komende WK mikt hij op het hoogste. "Natuurlijk heb ik al gedroomd van de wereldtitel."

  "De titel weg? Ik geef niet op voor het voorbij is"

  Romelu Lukaku maakte in de Premier League dit seizoen al 11 doelpunten, maar in topwedstrijden staat hij nog droog. En dus krijgt hij voor de zoveelste keer in zijn carrière kritiek. "Sommige spelers kicken op druk, sommige spelers falen onder druk. Ik kick er wel een beetje op."

  "De situatie maakt niet uit, ik weet dat ik altijd zal slagen. Dat is een beetje mijn mentaliteit. Ik zal niet falen onder druk."

  United heeft 15 punten minder dan leider City. Toch wil Lukaku niet zeggen dat de titel weg is. "Ik geef niet op zolang het niet voorbij is. Ik blijf gaan. Ik hoop dat City punten zal laten liggen en dan moeten wij toeslaan."

  Is dat niet tegen beter weten in? "Het kan mij niet schelen hoe andere mensen daarover denken. Wat ik denk is belangrijk."

  "Natuurlijk heb ik al gedroomd van de wereldtitel"

  Deze zomer moet Lukaku ook op het WK voor de doelpunten zorgen. Wat kan België in Rusland? "Ik denk dat we nog beter zijn geworden individueel en als ploeg, ook al is dat misschien niet het perspectief van de buitenwereld. Daar hoor ik de mensen zeggen dat we tegen mindere ploegen hebben gespeeld in onze poule enzovoort."

  "Na de thuismatch tegen Griekenland zei iedereen dat we gefrustreerd waren door de Grieken. Als er iemand voor mij komt staan en in mijn gezicht spuwt, dan ga ik niet niets doen. Dat gebeurt niet. Ik ben geen - sorry dat ik het zo zeg- “pussy”."

  Heeft Lukaku al gedroomd van de wereldtitel? "Natuurlijk, al een paar keer zelfs, in 2014 droomde ik dat al. Dat was toen ons eerste grote toernooi. Het EK was voor mij persoonlijk een grote teleurstelling. Ik ga niet rond de pot draaien, dat was onze kans. Maar ik heb het al even achter mij gelaten. Nu probeer ik weer met positieve energie toe te leven naar het WK door me mentaal te focussen bij United."

  "Ik hoop dat de andere spelers dat ook doen. Er is niets beter dan spelers die in goeie vorm naar het WK komen, in plaats van heel de tijd te praten over dat WK, maar het hele seizoen niets te presteren."

  Het gesprek met Geert De Vlieger: