• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant: "Tegen de krampen aan, ik was blij dat ik de finish zag"

  0 / 0
  Sanne Cant mag nog een jaartje pronken met haar regenboogtrui, maar die titel kreeg ze niet cadeau. "Dit was de moeilijkste wedstrijd van mijn carrière", reageert ze. "Ik ben blij dat ik heb kunnen tonen dat ik dit ook kan."

  Cant: "Blij dat ik mijn trui kan houden"

  "Ik ben heel moe", steekt Cant van wal. "Dit was de moeilijkste wedstrijd van mijn carrière. Toen we aan de laatste ronde begonnen, dacht ik dat ik 2e zou worden want ze had een voorsprong van 5 of 6 seconden. Het was moeilijk om terug te keren, maar daarna ging ik naar de kop voor de lange afdaling. Ik had toen een kleine voorsprong en heb dan alles gegeven."

  "Eén klein foutje en mijn voorsprong zou weg zijn. Ik ben blij dat Katie 2e is, ze verdiende de trui ook echt. Ze rijdt het hele seizoen, van september tot nu. Dit was een parcours dat haar ligt, maar ik ben blij dat ik mijn trui kan houden. Hopelijk kan ik hem nog een paar jaar houden."

  "Iedereen zei dat dit parcours niks voor mij was. Ik ben blij dat ik heb kunnen tonen dat ik dit ook kan."

  "Het was tegen de krampen aan. Het parcours veranderde elke ronde en je moest elke keer zoeken naar nieuwe lijnen. Het was ook heel veel lopen. Je moet hier zo weinig mogelijk fouten maken en conditioneel top zijn. Ik was toch blij dat ik de finish zag, want de laatste trap was verschrikkelijk."

  Compton: "Sanne was sterker"

  Katie Compton kon wel leven met haar zilveren medaille. "Sanne reed sneller", geeft ze toe. "Ze nam de technische afdaling ook beter. Ik ben wel teleurgesteld omdat ik al zo vaak 2e ben geworden. Maar ik ben consistent, ik ben er elke keer dicht bij. Ik ben 39 en ben wel blij met die 2e plaats. 11 jaar geleden was ik ook al eens 2e en nu weer."

  "In de laatste ronde voelde ik me niet goed. Ik zag dat Cant mij passeerde in de materiaalpost en ik had toen meteen spijt van mijn keuze om binnen te gaan. Maar je kunt dat niet terugdraaien. Het is een koers en soms zijn je beslissingen goed, soms niet. Ze had me misschien sowieso te pakken gekregen in de afdaling. Het is wat het is. Ze was sterker. Ik had graag gewonnen, maar was niet snel genoeg."

  Van Loy: "Pompen of verzuipen"

  Ellen Van Loy ging sterk van start, maar strandde op de 19e plaats. "Op de schuine kant moet je balanceren om zelfs te voet rechtop te blijven. Je fiets weegt zoveel door de modder dat het lijkt alsof ze eraan aan het trekken zijn. Het is pompen of verzuipen hier, het is ongelooflijk lastig. Maar ik had een goede dag. Misschien ben ik iets te snel vertrokken. Ik heb me wel geamuseerd in de eerste 2 ronden, maar daarna..."

  "Het ging redelijk goed, ik kon goed het spoor houden. Ik ben wel 2 keer dom onderuit gegaan. Het was lastig, dat wisten we vooraf. Ik heb de race gevolgd langs de speakers, het was precies wel spannend."