• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond neemt afscheid van CEO Koen De Brabander

  Koen De Brabander was nog maar een jaar in dienst als CEO.

  0 / 0
  Koen De Brabander is niet langer CEO van de voetbalbond. Er was een vertrouwensbreuk tussen De Brabander en enkele van zijn directeurs. Hij was nog maar een jaar in dienst als CEO, maar stapte zelf op.

  De Brabander heeft zelf beslist om zijn mandaat van secretaris-generaal met onmiddellijke ingang ter beschikking te stellen, meldt de KBVB.

  "Ik heb deze beslissing genomen omdat ik de laatste tijd niet meer het volle vertrouwen van enkele medewerkers had", zegt De Brabander. "Dat maakte het onmogelijk voor mij om mijn verschillende projecten te verwezenlijken."

  "Ik vind het jammer mijn opdracht niet te kunnen voortzetten. Toch heb ik voldoening van het geleverde werk en ik hoop dat de KBVB de ingezette modernisering zal voorzetten zoals ik het zou hebben gewenst."

  De KBVB bedankt De Brabander voor zijn inzet en gaat nu op zoek naar een opvolger. In tussentijd neemt bondsvoorzitter Gérard Linard ook de taken van secretaris-generaal op zich.

  "Voetbalbond leed onder samenwerking met De Brabander"

  "Er was een algemeen misnoegen over de samenwerking met De Brabander", zegt Gilbert Timmermans, die in de raad van bestuur en het Uitvoerend Comité van de KBVB zetelt.

  "De Brabander werkte alleen en zette zijn eigenzinnige ideeën door. Daardoor was zijn positie onhoudbaar geworden. Heel de voetbalbond leed eronder."

  "De raad van bestuur besliste woensdag om de samenwerking met De Brabander stop te zetten, maar hij zat op dat moment in Zwitserland. Vandaag was er dan een onderhoud gepland en op het einde heeft De Brabander zelf zijn ontslag aangeboden."