• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Pedersen zorgt voor nieuw Deens feestje in Herald Sun Tour

  Voor Pedersen is het de eerste zege van het seizoen.

  De Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) heeft de tweede rit in lijn in de Herald Sun Tour (2.1) gewonnen. Hij was de snelste van een groepje van net geen 50 renners. Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), nog een Deen, blijft leider.

  VIDEO: de sprintzege van Pedersen in beeld

  Neutralisatie door wegwerkzaamheden

  Halverwege de etappe neutraliseerde de wedstrijdleiding de koers wegens wegwerkzaamheden op het parcours. De renners kregen een omleiding van 7 kilometer onder de wielen geschoven, grotendeels over onverharde wegen.

  Na die onderbreking werd er opnieuw gekoerst. Op Mount Buninyong, de scherprechter van de dag, regende het aanvallen, maar een nieuwe sprint was niet te vermijden. Koen de Kort zette zijn ploegmakker Mads Pedersen uitstekend af in de slotkilometer en de Deense kampioen op de weg snelde krachtig naar de zege.

  Voor Trek-Segafredo is het al de zesde zege van het nieuwe wielerseizoen. Ook Ryan Mullen, Giacomo Nizzoli (San Juan), John Degenkolb (2x) en Toms Skujins (Mallorca) schoten al raak voor de Amerikaanse WorldTour-formatie.

  Uitslag rit 3:

  1. Mads Pedersen (Den) - 209km in 5u23'12"
  2. Steele Von Hoff (Aus) - allen zelfde tijd
  3. Alexander Edmondson (Aus)
  4. Thomas Stewart (GBr)
  5. Cyrus Monk (Aus)
  6. Zakkari Dempster (Aus)
  7. Ryan Thomas (Aus)
  8. Tim Ariesen (Ned)
  9. Ryan Christensen (Aus)
  10. August Jensen (Noo)

  Stand na rit 3:

  1. Lasse Norman Hansen (Den) - 9u01'54"
  2. Steele Von Hoff (Aus) - 4"
  3. Cameron Meyer (Aus) - 9"
  4. Cameron Bayly (Aus) - 14"
  5. Thomas Stewart (GBr) - 15"
  6. Damien Howson (Aus) - 16"
  7. Koen de Kort (Ned)
  8. Jeroen Meijers (Ned) - 18"
  9. Ruber Guerreiro (Por) - 22"
  10. Mads Pedersen (Den) - 23"