• home
 • video
 • pas verschenen

  Iserbyt: "Pidcock en ik zijn niet de beste vrienden"

  Eli Iserbyt is samen met de Brit Tom Pidcock topfavoriet op het WK veldrijden voor beloften. "Ik ben in de vorm van mijn carrière en ik wil graag een tweede wereldtitel", klinkt het.

  Eli Iserbyt staat voor zijn laatste WK bij de beloften. "Ik wil graag een tweede wereldtitel, dat oogt toch mooi op je palmares", zegt Iserbyt, die in zijn kansen gelooft. "Ik ben in de beste vorm van mijn carrière en het parcours ligt mij goed. Ik heb een goeie kans om te winnen."

  De Brit Tom Pidcock wordt wellicht de grootste concurrent voor Iserbyt. "We zijn allebei heel gemotiveerd en dat zal een mooie cross opleveren. Ik heb hem dit seizoen al geklopt en hij mij ook. Het zijn altijd mooie duels met hem."

  "Hoe ik hem kan kloppen? Ik denk op de modderstroken en door tactisch en technisch een goeie cross te rijden. Als ik hem kan opjagen, zal hij foutjes maken en dat is op dit parcours noodlottig. Ik wil vanaf de eerste ronde doortrekken en er vol voor gaan."

  "Pidcock en ik zijn niet de beste vrienden. Hij rijdt niet vaak op kop en daar heb ik het wat moeilijk mee. Dus wil ik hem maar al te graag verslaan en die regenboogtrui pakken."

  "Fransen zullen de koers wel openbreken"

  Iserbyt heeft het parcours nog niet verkend. Hij wacht tot zaterdag om dat te doen. "Tegen zondag kan het parcours er anders bij liggen na de vele wedstrijden en verkenningen. Dus raak je nu toch nog niet veel wijzer. Ik weet al min of meer wat ik mag verwachten. Van mijn ploegmaat Michael Vanthourenhout kreeg ik veel info en ik zag ook al foto's. Het bevalt me wel."

  "Als ik zelf een parcours mocht uittekenen waarop ik mezelf het meeste kans geef om Pidcock te verslaan, dan zou dit parcours dat sterk benaderen. Dit moet me liggen. In Namen reed ik ook een sterke koers en ik heb de voorbije weken veel getraind op het klimwerk, dus verwacht ik dat ik zondag ook goed zal zijn."

  "Ik verwacht veel van de Fransen, van de broers Dubau. Zij zullen wellicht de wedstrijd openbreken, dat is hun stijl. Ik ben gebaat bij een lastige wedstrijd, van bij de start, en dus hoop ik dat zij doen wat ze altijd doen: meteen koers maken en daarna is het dan aan mij."