• home
 • video
 • pas verschenen

  HVH over HVH: "Niet mooi om te zien hoe een mens lijden kan"

  Vanhaezebrouck baalt van de transferperiode van Anderlecht.

  0 / 0
  Hein Vanhaezebrouck heeft op zijn wekelijkse persbabbel gepraat over de (mislukte) transferperiode van Anderlecht. "De verkoop van deze club kwam op het verkeerde moment."

  "Ik kan het vergelijken met mijn periode bij Genk"

  Vanhaezebrouck beseft dat Anderlecht geen al te beste wintermercato achter de rug heeft. "We wilden Sofiane Hanni niet weg. Maar hij moest blijkbaar weg om iets te kunnen doen. Dat is niet gelukt. De situatie is wat ze is. We hebben er geen goede transferperiode opzitten. Dat is duidelijk."

  "We hebben blijkbaar minder mogelijkheden dan ik had gedacht. Bijna nihil blijkbaar. We zijn met de handen gebonden bezig. We voelden in ieder dossier dat we het om die reden niet konden halen. Dat is jammer."

  De verkoop van de club aan Marc Coucke heeft dus zijn gevolgen? "Inderdaad. De verkoop kwam op het verkeerde moment en is nefast voor wat er binnen de club verder kan gebeuren. We zijn langs alle kanten gebonden en mogen niet veel doen. Het maakt het allemaal moeilijker."

  "Mitrovic was hier bijvoorbeeld en er was een akkoord over alles. Plots verandert er iets in de situatie en moeten we als club bedelen en hopen dat ze het voor minder zouden doen. Herman Van Holsbeeck (foto) heeft er alles aan gedaan om de dossiers af te ronden, maar het was niet altijd mooi om te zien hoe een mens lijden kan. Het was een heel moeilijke periode voor hem en voor iedereen."

  "Ik kan het een beetje vergelijken met mijn periode bij Racing Genk. Daar werd mij ook heel veel beloofd, maar daar bleek uiteindelijk ook geen geld te zijn."

  "Binnenkort misschien wel de jongste kern van het land"

  Hoe ziet Vanhaezebrouck de rest van het seizoen nu? "Ik ga werken met de mensen die hier zijn. Ik heb het volste vertrouwen in deze groep en ga nog meer jongeren laten doorschuiven. Een tijdje geleden zaten ze met 2 aan een tafel, nu al met 6 à 7. Binnenkort hebben we misschien wel de jongste kern van het land."

  "Er is een onevenwicht binnen deze ploeg. We hadden al te weinig spitsen en door het vertrek van Hanni (foto) valt nu nog een optie weg. We moeten het doen met de spelers die we hebben. De groep blijft gemotiveerd en we hebben goed gewerkt deze week. We gaan er het maximale uithalen nu."

  Vanhaezebrouck over...

  • ...Leander Dendoncker: "Hij traint goed en hij begrijpt de situatie. Er was op het einde van de transferperiode nog een bod, maar dat ging niet meer. De club gaat binnenkort met hem samenzitten en een oplossing zoeken voor de toekomst. Ik voel geen mentaal probleem en hij blijft gemotiveerd. Hij wordt ook mijn nieuwe aanvoerder."
  • ...Lazar Markovic: "Ik denk dat we nog vier of vijf weken zonder hem zitten. Hij heeft een heel grote achterstand en is conditioneel niet klaar om te spelen. Er is veel werk aan, maar we hopen snel veel progressie te maken. Hij kan op verschillende posities spelen, maar moet snel op niveau geraken."
  • ...Ryota Morioka (foto): "Hij kan net achter de spitsen spelen, maar is wel een andere speler dan Hanni was. Hij speelt goed tussen de lijnen en is heel direct in het spel. Maar hij infiltreert niet zoals Hanni dat doet. Zijn cijfers waren geweldig."
  • ...de supporters: "We hebben thuis 13 punten minder gepakt dan Club Brugge. Ze moeten ons aanmoedigen in plaats van uitfluiten. Alles wat rond het terrein gebeurt, levert in Brugge punten op. Dat is bij ons niet het geval. Ik hoop dat de supporters onze situatie begrijpen en in de komende wedstrijden achter ons zullen staan."