• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Weinig grote favorieten hebben WK voorbije 20 jaar gewonnen"

  Niels Albert is de ploegleider van Wout van Aert.

  Zondag weten we wie Wout van Aert opvolgt als wereldkampioen in het veld. Niels Albert, ploegleider van de uittredende wereldkampioen, gelooft in de kansen van zijn poulain. "We laten ons niet intimideren."

  "De bandjes van vorig jaar gaan niet mee naar Valkenburg"

  "Ik denk dat het simpel is", opent Albert bij Linde Merckpoel op Studio Brussel. "Als je de statistieken van de voorbije 20 jaar bekijkt, zie je dat de grote favorieten voor het WK maar heel zelden hebben gewonnen."

  "We proberen er met Wout het maximale uit te halen en laten ons niet intimideren. Dit seizoen heb ik niets speciaals uit mijn hoed getoverd."

  "De bandjes van vorig jaar waren een beetje een "lucky shot". Ze waren eigenlijk voor een bevroren ondergrond, maar bleken toevallig ook goed te zijn in die omstandigheden in Luxemburg. Ze gaan dan ook niet opnieuw mee naar Valkenburg. Het zal zeker niet elk jaar lukken en ik wil het lot ook niet tarten."

  Welke invloed zal het weer hebben de komende dagen? "Het zal een paar dagen goed mogen vriezen om de ondergrond te doen opdrogen. Ik ben er gisteren geweest en van één nacht vorst zal het niet droog komen te liggen. Ze geven ook nog wat regen de komende dagen. Ik verwacht dus niet veel veranderingen."

  "Omstandigheden zijn nu helemaal anders dan met Boom in 2009"

  Toen Niels Albert zijn eerste wereldtitel mocht vieren in 2009, was Lars Boom de grote favoriet in eigen land in Hoogerheide. "Hij zei toen dat hij de koers gemakkelijk zou winnen en dat de Belgen niets zouden kunnen doen. Het draaide helemaal anders uit. De omstandigheden waren wel anders. Het was een snel parcours en het lag er droog bij. Dat zal dit weekend niet van toepassing zijn."